Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Meghalt egy katona

2019. szeptember 6., péntek, Belföld

Egy román katona is életét vesztette a tegnapi kabuli merényletben, amely a héten már a második terrortámadás volt az afgán fővárosban.

  • Fotó: PHOnline
    Fotó: PHOnline

Az elsőt keddre virradóra hajtották végre iszlám szélsőségesek, akkor az afganisztáni román diplomáciai képviselet biztonsági szolgálatának egyik tagja meghalt, egy alkalmazottja pedig megsebesült. A tegnapi merényletet egy kisbuszba rejtett pokolgép okozta az afgán főváros Sas-Darak negyedében, ahol külföldi nagykövetségek és más kormányzati épületek is találhatók. A merénylet elkövetését a szélsőséges tálibok vállalták magukra. Románia 2002 óta vesz részt az afganisztáni békefenntartó műveletekben, azóta harminc román katona vesztette életét Afganisztánban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-09-06: Belföld - :

Újabb amerikai bírálat

Az Amerikai Egyesült Államok kész segíteni Romániát minden, a jogállamiságot érintő kérdésben – jelentette ki Gordon Sondland, az USA európai uniós nagykövete, aki tegnap Bukarestben tett látogatást. Mint ismertette, konzultatív jelleggel egy ütemtervet is kidolgoztak, amely azokat az intézkedéseket sorolja fel, amelyek az USA álláspontja szerint erős jogállamot biztosíthatnak.
2019-09-06: Belföld - :

Hosszabbítást kér Dăncilă

A külföldön élő román állampolgárok választói névjegyzékbe vételére megszabott határidő meghosszabbítását kérte az Állandó Választási Hatóságtól (ÁVH) Viorica Dăncilă.