Hosszabbítást kér Dăncilă

2019. szeptember 6., péntek, Belföld

A külföldön élő román állampolgárok választói névjegyzékbe vételére megszabott határidő meghosszabbítását kérte az Állandó Választási Hatóságtól (ÁVH) Viorica Dăncilă.

A miniszterelnök a külföldön élő románok fórumának megnyitóünnepségén felidézte, a kormány elfogadott egy intézkedéscsomagot a szavazási folyamat meg­könnyítése érdekében, ennek egyik újdonsága, hogy a külföldön élő román állampolgároknak három nap áll majd rendelkezésükre, hogy leadják szavazatukat, ugyanakkor levélben is voksolhatnak. A kormányfő hozzátette, kérte az ÁVH-tól, hosszabbítsák meg a határidőt, amíg a diaszpórában élők kérvényezhetik a választói névjegyzékbe vételüket, hogy minél többen élhessenek a levélszavazás lehetőségével.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1448
szavazógép
2019-09-06: Belföld - :

Meghalt egy katona

Egy román katona is életét vesztette a tegnapi kabuli merényletben, amely a héten már a második terrortámadás volt az afgán fővárosban.
2019-09-06: Belföld - :

Kedden dől el

Cristian Chirteş liberális párti szenátor úgy nyilatkozott tegnap, hogy 208 szavazat már biztosított a bizalmatlansági indítvány támogatására, és a jövő héten eldől, összegyűl-e az indítvány sikeréhez szükséges 233 voks. Chirteş emlékeztetett, kedden szavaz a szenátus az új házelnökről, megtörténhet, hogy módosul a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) frakciójának összetétele, tehát „érdekes nap” lesz a keddi.