Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kedden dől el

2019. szeptember 6., péntek, Belföld

Cristian Chirteş liberális párti szenátor úgy nyilatkozott tegnap, hogy 208 szavazat már biztosított a bizalmatlansági indítvány támogatására, és a jövő héten eldől, összegyűl-e az indítvány sikeréhez szükséges 233 voks. Chirteş emlékeztetett, kedden szavaz a szenátus az új házelnökről, megtörténhet, hogy módosul a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (LDSZ) frakciójának összetétele, tehát „érdekes nap” lesz a keddi.

  • Fotó: Ziare.com
    Fotó: Ziare.com

Az LDSZ törvényhozóinak fele a kormányzásból való teljes kivonulást támogatja, fele azonban nem, így jövő héten derül ki, hány szavazatra számíthatnak a bizalmatlansági indítvány benyújtói az LDSZ részéről. „Az RMDSZ-szel megvolt a tárgyalás, a Pro Romániával szintén. Tárgyalunk a nemzeti kisebbségek képviselőivel is, akiknek fele ígérte, hogy adja voksát, a másik fele nem. De beszélnünk kell még az LDSZ-szel. Személyes megbeszélések is lesznek, és azokkal a törvényhozókkal is, akik elégedetlenek a Szociáldemokrata Párttal és ki akarnak lépni” – mondta a liberális szenátor.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-09-06: Belföld - :

Hosszabbítást kér Dăncilă

A külföldön élő román állampolgárok választói névjegyzékbe vételére megszabott határidő meghosszabbítását kérte az Állandó Választási Hatóságtól (ÁVH) Viorica Dăncilă.
2019-09-06: Belföld - :

Hírsaláta

ÉS EBBEN IS ELSŐK VAGYUNK. Az uniós országokban a számított és a ténylegesen beszedett áfa összegének különbözete jelentette áfakiesés évek óta csökken, 2017-ben 137 milliárd euró volt az uniós országokban – közölte Pierre Moscovici, a gazdasági és pénzügyekért, valamint az adó- és vámügyért felelős uniós biztos.