Támogatják a sportot

2019. szeptember 7., szombat, Közélet

Egy héttel augusztusi soros ülése után Kovászna Megye Tanácsa tegnap megtartotta szeptemberi soros ülését, amelynek napirendjén néhány, a múlt pénteken elfogadott határozathoz kötődő pont szerepelt.

Az ülés elején Varga Zoltán főjegyző felhívta a figyelmet, hogy az új közigazgatási kódex értelmében a tanácstagok ülésen való részvétele kötelező, kivéve, ha igazoltan hiányoznak: betegszabadságon vannak, külföldön tartózkodnak, haláleset történt a családban, illetve ha rendkívüli körülmények lépnek elő. Két igazolatlan hiányzás büntetést von maga után.

Miután a megyeháza tulajdonában levő Út- és Hídépítő Rt. törzstőkéjét múlt héten megemelték, tegnap módosították a vállalat költségvetését. Múltkor is döntöttek sporttámogatásról, most is. Ezúttal a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek Jégkorong Klubnak 100 ezer és a kézdivásárhelyi Bikák Jégkorong Sportklub Egyesületnek 60 ezer lejt szavaztak meg. Korábban a Sepsi-SIC Sportklub öt szakosztályának a hazai és nemzetközi versenyeken való részvétel támogatására juttattak 2,7 millió lejt, a Sepsi OSK Sportklub Egyesület második futballcsapatának a IV. ligában való részvételére 150 ezer, a kézdivásárhelyi KSE Sportklub Egyesület teremlabdarúgó-szak­osztályának 150 ezer, kosárlabda-szakosztályának 440 ezer lejt ítéltek meg. Tamás Sándor tanácselnök jelezte, idén mintegy 4 millió lejt fordítottak sportra, az összegbe beleértendő a helyi önkormányzatoknak sportbázisaik felújítására juttatott megyei támogatás is.

A közgyűlés jóváhagyta az uzonkafürdői egykori pionírtábor épületei átadását Bacon község önkormányzatának, mely a helyi közbirtokossággal közösen felújítaná és szabadidőközpontként működtetné azt. Folyik a telek jogi helyzetének tisztázása is.

Utolsó napirendi pontként megszavazták, hogy a Kovászna Megyei Területi Közrendészeti Hatóságban a korábbi rendőrfőnök, a Bukarestbe távozott Liviu Pampu-Romanescu helyét Marius-Daniel Ivașcu megbízott rendőrparancsnok vegye át.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1209
szavazógép
2019-09-07: Közélet - :

Véget ért a pedagógusok drámatábora

Az Osonó Színházműhely a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolával közösen szervezte meg azt a színházi és önismereti tábort, amely negyedik állomása volt az egy éve tartó, csoportvezetők és pedagógusok számára szervezett képzésnek. Az augusztus 27–31. között a zabolai Csipkésben zajló tábornak összesen 18 résztvevője volt Nagykárolyból, Kolozsvárról, Balánbányáról, Csernátonból, Kézdivásárhelyről, Kovásznáról és Sepsiszentgyörgyről.
2019-09-07: Jegyzet - László Zsuzsa:

Hegyi napló (Kármentő)

Elkezdtem a visszaszámlálást. Még pár nap, és megint ki kell lépnem egy időre ebből a varázslatból. Itt, ahol vagyok, igazából nem történik semmi. Zúg a patak, van tücsök, bogár, mókus, madár, szöcske, minden. Medve is, de eddig még elkerült, én meg nem megyek vele szembe, szóval megvagyunk. Minden évben hozzám szegődik valahonnan egy kutya is erre a pár hétre, jön velem mindenhová, éjjel hűségesen ugat.