PályakerékpározásEgy hatodik és egy nyolcadik hely

2019. szeptember 9., hétfő, Sport

A megyeszékhelyi Sepsi-SIC pályakerékpárosa, Szabó Norbert újabb versenyhétvégén van túl, és a litvániai jó szereplését át tudta menteni az elmúlt hétvégére: a cseh GP Framar nevet viselő viadalon egy hatodik és egy nyolcadik helyezésnek örülhetett. Szabó összesen 120 pontot kerekezett össze, és elmondása szerint sprintben már megvan a tartalékos helye a világkupa-sorozatra.

A sepsiszentgyörgyi bringás most is sprintben és keirinben (motorfelvezetéses üldözőverseny) volt érdekelt, előbbit a hatodik helyen fejezte be, utóbbi számban ismét B-döntős volt, és végül a nyolcadik lett a CL2-es kategóriájú megmérettetésen.

– A litván verseny után komoly gyomorproblémával küszködtem, ami miatt nagyon legyengültem. Szerdán és csütörtökön voltam igazán rosszul, de péntekre lassan már jól éreztem magam. Prágában nem volt valami népes a mezőny, de annál erősebb. Sprintben jó időt tekertem a kvalifikációban, és ötödik idővel jutottam tovább, s végül a hatodik helyen zártam. Ez 65 pontot jelentett nekem, s úgy számoltam, hogy 700 pont fölött vagyok, és ebben a számban most már biztosan megvan a tartalékos helyem a világkupára – összegezte a hét végén történteket Szabó Norbert. – Keirinben ismét B-döntőt futottam, amelyen a második helyen haladtam át a célon, és ezzel összességében a nyolcadik helyet és 55 pontot szereztem meg – fűzte hozzá a SIC-es bringás, aki alig várja, hogy hazaérjen, hiszen lassan egy hónapja van úton.

Szabó elmondása szerint lehetett volna jobb is a hétvégi eredménye, de úgy döntött, hogy nem kockáztat sokat, és nem akart elesni sem, továbbá nem ment bele számára necces szituációkba sem. Ennek ellenére gyűlnek a pontjai, és elégedett azzal, hogy sprintben a kvalifikációs teljesítménye jó, és nagyon reménykedik, hogy a soron következő barcelonai hétvégéjét is eredményesen zárja.

Eredmény: * sprint: 1. Hsieh Nien Hsing (tajvani), 2. Marc Jurczyk (német), 3. Olekszandr Moscsonszkij (ukrán), 4. Martin Cechman (cseh), 5. Robin Wagner (cseh), 6. Szabó Norbert * keirin: 1. Marc Jurczyk (német), 2. Martin Cechman (cseh), 3. Olekszandr Moscsonszkij (ukrán)... 8. Szabó Norbert.

Szabó Norbertre most egypár jól megérdemelt pihenőnap vár, majd a hétvégén Spanyolországban versenyez, ahol a 15. Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona – Memorial Miguel Poblet nevet viselő viadalon áll rajthoz. (tibo)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2630
szavazógép
2019-09-09: Autóvilág–Technika - :

Kriptopénzt bányásztak a munkahelyükön

Különös esetet vizsgál az ukrán titkosszolgálat: egy atomerőmű alkalmazottjai a munkahelyükön bányásztak kriptopénzt, ami komoly biztonsági kockázatokat vet fel. Az ukrán hatóságok a dél-ukrajnai Juzsnoukrajinszk város közelében lévő atomerőmű esetleges biztonsági kockázatait vizsgálják, miután kiderült, hogy az ott dolgozók a belső hálózat részeit az internetre csatlakoztatták és kriptopénzt bányásztak – számolt be az esetről a ZDNet.
2019-09-09: Sport - :

Szabóéknak időnap előtt véget ért a Jászvásár Rali (Autósport)

A sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári navigátora, Rareş Fetean nagy reményekkel utazott Jászvásárra, ahol a Dunlop román ralibajnokság hatodik futamát tartották meg az elmúlt hétvégén. Sajnos, pilótánknak baleset miatt időnap előtt véget ért a murvás megmérettetés, a lenullázott verseny és a megsérült autó miatt veszélybe került az RC4-es géposztálybeli címvédés.