Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tenisz, US OpenRafael Nadal negyedszer bajnok

2019. szeptember 10., kedd, Sport

A spanyol Rafael Nadal negyedszer nyerte meg az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyesét, a vasárnapi fináléban óriási, ötszettes csatában diadalmaskodott az orosz Danyiil Medvegyev felett.

A spanyol idegesen kezdett, és már a második adogatását elbukta, azonban sikerült rögtön visszabrékelnie. Nadal 6:5-nél fogadóként két szettlabdához jutott, és a másodikat már kihasználta, így 1 óra 2 perc elteltével játszmaelőnybe került.

A folytatásban az orosznak tovább kellett hárítania a bréklabdákat, ez hatodszorra már nem sikerült neki, és a fáradhatatlan spanyol 4:2-re elhúzott. Pár perc múlva, 5:3-nál már a játszmáért adogatott, és 1 óra 52 percnél már kétszettes előnyben volt.

A harmadik felvonásban is 2:2-nél jött a Nadal-brék, az orosz azonban nem adta fel, nagyot küzdve visszavette az elvesztett szervát, így ismét nyílt lett a csata. A 23 éves kihívó ihletett formában kezdett játszani, nem fáradt el, és 2 óra 57 perc elteltével megérdemelten szépített.

A negyedik szettre is maradt a magas színvonal, a néha fáradtabbnak tűnő orosz igyekezett lerövidíteni az ütésváltásokat, de hozta az adogatásait. Meglepetésre Nadal tűnt ekkor sebezhetőbbnek, és mivel 4:5-nél váratlanul elvesztette a szerváját, 226 perc után kezdődhetett a döntő szett.

Medvegyev továbbra is alig rontott, miközben Nadal nagy mentésekkel tartotta életben a reményeit, aztán 2:2-nél brékelt, majd megerősítette előnyét (4:2). Az orosz ekkor már folyamatosan felment a hálóhoz, vagy ejtésekkel rövidítette a labdameneteket, de egy elrontott lecsapással már dupla brékhátrányban volt. A 33 éves spanyol kiválóság egyszer még elvesztette a szerváját, de végül mégis ő szerezte meg a győzelmet: 2010, 2013 és 2017 után immár negyedszer.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 283
szavazógép
2019-09-10: Sport - :

Sikeres idénykezdés (Karate)

A Sport-All Sport Klub és az MTK Budapest sportolói számára elkezdődött a versenyidény, a háromszéki karatékák szeptember 7-én egy hazai rendezésű megmérettetésen vettek részt. A Târgoviște Open országos viadalon 33 klub versenyzői tették próbára magukat.
2019-09-10: Magazin - :

Pogány Judit színésznő 75 éves

Ma hetvenöt éves Pogány Judit Kossuth-díjas színésznő. Az egyik legsokoldalúbb magyar színésznő a gyerekdaraboktól az operetten, musicalen át a komédiáig és monodrámáig minden műfajban kiemelkedő alakításokat nyújtott. Nagy átéléssel képes szélsőséges, nehéz körülmények között élő nőket megformálni, tragédiában a humort, komédiában a tragikust tudja felvillantani. Szavai szerint „képes vagyok olyan koncentrációval, olyan fantáziával gondolni a megjelenítendő személyre, hogy egy időre eggyé válok vele. Ezt a képességet valószínűleg még a kislánykori álmodozások időszakából hozom magammal. Sajnos pont az ilyen úgynevezett »átélős« színészek sokkal sérülékenyebbek, mint az inkább »bravúrosan« játszó típus”. Szigetszentmiklóson él seregnyi állat társaságában, kedvtelése a bohócfigurák gyűjtése.