Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Román hazafiak az úzvölgyi temetőben

2019. szeptember 10., kedd, Belföld

Megkoszorúzták a hétvégén az úzvölgyi katonai temetőben engedély nélkül épített román katonai emlékművet több román nacionalista szervezet tagjai, akik eredetileg a málnásfürdői ortodox templomban megszervezett találkozóra érkeztek.

Az eseményről Mihai Tîrnoveanu, a Calea Neamului nevű ortodox szervezet elnöke számolt be Facebook-oldalán. Tîrnoveanu volt az, aki a június 6-ai, incidensekkel végződő román megemlékezésen felolvasta a temetőben állítólagosan nyugvó 149 román katona névsorát. Az elnök az akkor történtekre is kitért, egyebek mellett kijelentve, hogy az ötezer román hazafi, aki jelen volt, utólag nemzetellenes propaganda áldozatává vált. Közölte: büszke, hazájukat szerető románokként nem futamodnak meg az ellenségeik elől, és a román hadsereg napján fáklyás felvonulással emlékeznek az úzvölgyi sírkertben az egységes Romániáért életüket áldozó román hősökre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-09-10: Belföld - :

Megoldani kéne, nem túllépni rajta (Dan Barna–RMDSZ csörte)

Dan Barna, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) elnöke szerint Romániának túl kell lépnie az etnikai megosztottságon, azon, hogy minden nemzetiség a sajátjaira szavaz, és úgy vélte, hogy egy civilizált, modern és kiművelt Romániában az etnikai kérdésnek már meghaladottnak kellene lennie. Az RMDSZ súlyosan bírálta a politikus nyilatkozatát.
2019-09-10: Belföld - :

EU-biztos lehet Rovana Plumb

Tegnap tette közzé az általa kiválasztott uniós biztosok listáját az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen.