Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

EU-biztos lehet Rovana Plumb

2019. szeptember 10., kedd, Belföld

Tegnap tette közzé az általa kiválasztott uniós biztosok listáját az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Ursula von der Leyen.

  • Fotó: bugetul.ro
    Fotó: bugetul.ro

A romániai biztosjelöltek közül Rovana Plumb került fel a listára. Viorica Dăncilă kormányfő Románia sikerének nevezték a jelölést, az ellenzéki alakulatok pedig máris jelezték, nem támogatják, mivel „számos gyanú” merül fel azzal kapcsolatban, hogy teljesíti-e a biztosi funkció betöltéséhez szükséges kritériumokat. Úgy vélik, a kormány azt kockáztatja, hogy az Európai Parlament szakbizottságai elutasítják Plumb kinevezését, és ezzel nevetségessé válik az ország.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1140
szavazógép
2019-09-10: Belföld - :

Román hazafiak az úzvölgyi temetőben

Megkoszorúzták a hétvégén az úzvölgyi katonai temetőben engedély nélkül épített román katonai emlékművet több román nacionalista szervezet tagjai, akik eredetileg a málnásfürdői ortodox templomban megszervezett találkozóra érkeztek.
2019-09-10: Belföld - :

Egyenesben az indítvány?

A Nemzeti Liberális Párt tegnap tárgyalásokat folytatott a Pro Románia Párttal, hogy ez a politikai erő is támogassa az ellenzék által benyújtani tervezett bizalmatlansági indítványt. Raluca Turcan, az NLP első alelnöke szerint a Pro Románia határozottan elkötelezte magát az indítvány mellett.