Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Becsengettek Baróton is

2019. szeptember 10., kedd, Közélet

A Gaál Mózes Általános Iskola és a Baróti Szabó Dávid Szakközépiskola csengője ismét tanulásra hívott. Akadtak szép számban, akik érdeklődve várták ezt a napot.

A legkisebbek, mert először léphették át az iskola kapuját, a tanító néniktől búcsút vevők, mert osztályfőnökük lett, és hamarosan tanáraikkal is találkozhatnak, az általánost maguk mögött hagyókból középiskolások vagy szakiskolások váltak, a végzősök pedig rádöbbenhettek, napról napra közelebb az érettségi.

Kolumbán Zelma Mária tanítónő a friss iskolásokat fogadta, s kívánta, legyen szép és izgalmas számukra a felfedezésre váró tudás világa. Bán Annamária és Derzsi-Ráduly Kázmér a szülők és a tantestület közötti együttműködés fontosságát hangsúlyozta: a gyerekek akkor lesznek igazán felkészültek és sikeresek, ha mindenkitől megkapják a szükséges támogatást – állították. Lázár-Kiss Barna András, Barót polgármestere úgy fogalmazott, a fiatalság útjába álló akadályok a leghatásosabban a tudással küzdhetőek le. Molnár Imola helybeli unitárius lelkész áldásába humort csempészve bátorította az iskolakezdőket, s kívánta, tanuljanak sok szépet.

A tanévnyitó a megyei tanács által az iskolakezdők számára biztosított táskák jelképes átadásával ért véget.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 284
szavazógép
2019-09-10: Közélet - Váry O. Péter:

Kovácsolt szívű harang a Református Kollégiumnak

Talán egy jó színházi előadás sem kap annyi tapsot, mint a hétvégén zajlott nemzetközi kovácstalálkozón megöntött harang: a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium elemi iskolájának új hívó szavát megtapsolta a főtérre összegyűlt kis, de lelkes közönség akkor, amikor a fiatal harangöntő mester, a felvidéki Slíz Robert leverte róla az agyagot, és előbukkant a szürke öntvény, tulipános mintával, Református Kollégium Sepsiszentgyörgy 2019 felirattal, de megtapsolta akkor is, amikor először megkondította a mester kalapácsával, és megtapsolta akkor is, amikor végül belekerült a harangnyelv – vagy szív, ahogyan Slíz Robert szereti nevezni a harangot megszólaltató, kecses formájúra kovácsolt ütőt. Ha a közönségnek ez volt a kovácstalálkozó fénypontja, a hat országból részt vett mestereknek a vasárnap esti zárórendezvényen, a főtéri szabadtéri színpadon még egy meglepetésben volt részük.
2019-09-10: Közélet - Iochom István:

Tanévnyitó a jubileum jegyében (Jövőre 340 éves a Nagy Mózes Elméleti Líceum)

A tegnap kezdődött új tanévben, de a jövő esztendőben ünnepeli alapításának 340. évfordulóját a kantai alma mater.