Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Jövőre 340 éves a Nagy Mózes Elméleti LíceumTanévnyitó a jubileum jegyében

2019. szeptember 10., kedd, Közélet

A tegnap kezdődött új tanévben, de a jövő esztendőben ünnepeli alapításának 340. évfordulóját a kantai alma mater.

  • Új tetőt kapott a B-épület. A szerző felvétele
    Új tetőt kapott a B-épület. A szerző felvétele

Erre az évfordulós ünnepségre 2020. május 22-én a Vigadóban kerül sor, majd az Iskola másként hét keretében egész sor rendezvényt fognak tartani Esztelneken és Kézdivásárhelyen. A tegnap délelőtt megtartott tanévnyitó ünnepség is a jubileum jegyében zajlott. Az új tanévet 790-en kezdték el, az előző iskolai évhez viszonyítva négy tanulóval van kevesebb.

A kantai középiskola épületeinek nagy része 2010 óta az Erdélyi Római Katolikus Státus Alapítvány tulajdonát képezi, 2013-ban a főépület tetőszerkezetét javították ki, az idei esztendő nyarán pedig a B-épület tetőszerkezete következett. Az önkormányzattal aláírt szerződés értelmében a bérleti díj nagy részét főjavításokra fordítják.

Három esztendő alatt összegyűlt egy olyan jelentős összeg, amelyből el lehetett végezni a B-épület tatarozását. A felújítási munkálatok június 20-án kezdődtek el és két hónapig tartottak. A licitet elnyerő gyergyószentmiklósi cég kifogástalan munkát végzett. Bejan András iskolaigazgatótól megtudtuk, hogy mindkét épületen a külső festés következik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 284
szavazógép
2019-09-10: Közélet - Hecser László:

Becsengettek Baróton is

A Gaál Mózes Általános Iskola és a Baróti Szabó Dávid Szakközépiskola csengője ismét tanulásra hívott. Akadtak szép számban, akik érdeklődve várták ezt a napot.
2019-09-09: Közélet - Fekete Réka:

Újra kinyitott a mikóújfalusi orvosi rendelő

Málnáson két és fél éve, Mikóújfaluban egy esztendeje nincs családorvos, ezért volt nagy esemény a tegnapi rendelőmegnyitó az Olt mentén. A Brassóból ingázó dr. Kovács Attila és laboráns végzettségű felesége, Cătălina Kovács Mikóújfaluban és Málnáson vállalt szolgálatot, erről tegnap az újfalusi rendelőben tartottak tájékoztatót, mely alkalomból néhány helyi embertől  megkérdeztük, mit jelent ez számukra.