Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kolozsváriak a Színházi Olimpián

2019. szeptember 11., szerda, Magazin

Henrik Ibsen drámájával, a Rosmersholmmal vesz részt a Kolozsvári Állami Magyar Színház Szentpéterváron a Színházi Olimpián – közölte az intézmény.

A 2016–2017-es színházi évadban Andrij Zsoldak rendezésében bemutatott kolozsvári előadás két alkalommal, szeptember 13-án és 14-én lesz látható a szentpétervári Alekszandrinszkij Színház új színpadán. A június 15-én elkezdődött, több hónapon át tartó szentpétervári Színházi Olimpián 15 ország több mint 30 színházi előadása látható.

A Színházi Olimpiát 1993-ban alapították Görögországban Theodoros Terzopoulos rendező kezdeményezésére. Az elmúlt két évtizedben Delphoi (Görögország), Sizuoka (Japán), Moszkva (Oroszország), Isztambul (Törökország), Szöul (Dél-Korea), Peking (Kína), Wrocław (Lengyelország) és Újdelhi (India) látta vendégül. A nagyszabású fesztivál célja egy nemzetközi színházi világtalálkozó létrehozása és a világ minden tájáról érkező színházi alkotók közötti párbeszéd kialakítása.

A kolozsvári Rosmersholm 2018-ban a Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) elnyerte a legjobb előadásnak, a legjobb színésznőnek (Imre Éva) és a legjobb díszletnek (Andrij Zsoldak, Daniel Zsoldak) járó díjat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 284
szavazógép
2019-09-11: Magazin - :

Elhunyt Hantz Lám Irén

Életének 82. évében 2019. szeptember 9-én elhunyt Hantz Lám Irén kolozsvári geográfus, szakíró, a Bolyai Egyetem és a Brassai Sámuel Líceum egykori tanára – közölte a családja.
2019-09-11: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Lendít a belföldi turizmus kerekén (Vakációs jegyek)

Bár tíz éve annak, hogy törvény szabályozza a vakációs jegyek rendszerét ezen a téren, a belföldi turizmus fejlesztését, valamint a szociális célokat szolgáló cafeteria rendszer közszférába történő bevezetése hozta meg a fellendülést. László Endre turisztikai szakemberrel, a székelyföldi Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) klaszter elnökével az eddigi tapasztalatokat vettük számba mind a felhasználók, mind az értékjegyeket elfogadó egységek szemszögéből.