Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Trócsányi: nagy megtiszteltetés

2019. szeptember 11., szerda, Világfigyelő

Nagy megtiszteltetésnek nevezte tegnap Trócsányi László mind maga, mind Magyarország számára, hogy a szomszédság- és bővítéspolitikai tárcát kapta Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság megválasztott elnökétől.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

Az Európai Bizottság megválasztott elnöke tegnap jelentette be, hogy kinek milyen feladatot szán az új brüsszeli testületben. A meghallgatások szeptember végén kezdődnek az Európai Parlament  illetékes szakbizottságaiban. A végleges összetételt tükröző listáról várhatólag októberben szavaz a képviselő-testület. Végül a tagországok állam-, illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács nevezi ki minősített többséggel a bizottságot.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 694
szavazógép
2019-09-11: Világfigyelő - :

A britek nem akarnak előrehozott választásokat

Másodszorra sem sikerült elfogadtatni a londoni alsóházban az előrehozott parlamenti választásokról beterjesztett miniszterelnöki kezdeményezést, mivel a kedd hajnali szavazáson nem gyűlt össze az indítvány jóváhagyásához előírt kétharmados többség. A hétfőn kezdődött, kedd hajnalba nyúló vitanappal véget ért a brit parlament jelenlegi ülésszaka, és október 14-én, az új kormányprogramot ismertető királynői beszéddel kezdődik a következő törvényhozási évad.
2019-09-11: Világfigyelő - :

Az Európai Bizottság vezetői

Az olasz Paolo Gentiloni gazdasági, az ír Phil Hogan kereskedelmi, a francia Sylvie Goulard belső piaci biztos lesz a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságban – jelentette be Ursula von der Leyen megválasztott elnök tegnap Brüsszel­ben.