Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az Európai Bizottság vezetői

2019. szeptember 11., szerda, Világfigyelő

Az olasz Paolo Gentiloni gazdasági, az ír Phil Hogan kereskedelmi, a francia Sylvie Goulard belső piaci biztos lesz a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságban – jelentette be Ursula von der Leyen megválasztott elnök tegnap Brüsszel­ben.

  • Fotó: EPA
    Fotó: EPA

A bejelentett három ügyvezető alelnök, a holland Frans Timmermans, a dán Margrethe Vestager és a lett Valdis Domb­rovskis mellett további öt alelnök lesz az új testületben. Egyikük a spanyol Josep Borrell, aki az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője lesz. Mellette a cseh Vera Jourová az „értékek és átláthatóság”, a görög Margarítisz Szkínász az „európai életmód védelme”, a szlovák Maroš Šefčovič az „intézményközi kapcsolatok és tervezés”, míg a horvát Dubravka Šuica a „demokrácia és demográfia” nevű portfóliót kapta. Ez azt jelenti, hogy a nyolc alelnöki pozíció közül négy a dél- és a kelet-közép-európai régiónak jutott.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 694
szavazógép
2019-09-11: Világfigyelő - :

Trócsányi: nagy megtiszteltetés

Nagy megtiszteltetésnek nevezte tegnap Trócsányi László mind maga, mind Magyarország számára, hogy a szomszédság- és bővítéspolitikai tárcát kapta Ursula von der Leyentől, az Európai Bizottság megválasztott elnökétől.
2019-09-11: Világfigyelő - :

Bizalom és remény a gyógyításban

Az orvos-beteg közti viszony alapja a bizalom és a remény; a bizalom abban, hogy az orvos felkészült és tudását a beteg javára kamatoztatja, és a remény az orvos részéről, hogy tud segíteni – mondta az emberi erőforrások minisztere tegnap, a Budapesti Szent Ferenc Kórház új kápolnájának és háziorvosi rendelőinek átadó ünnepségén.