Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bizalom és remény a gyógyításban

2019. szeptember 11., szerda, Világfigyelő

Az orvos-beteg közti viszony alapja a bizalom és a remény; a bizalom abban, hogy az orvos felkészült és tudását a beteg javára kamatoztatja, és a remény az orvos részéről, hogy tud segíteni – mondta az emberi erőforrások minisztere tegnap, a Budapesti Szent Ferenc Kórház új kápolnájának és háziorvosi rendelőinek átadó ünnepségén.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

Kásler Miklós kiemelte: a szeretetből levezethető, modern európai gyógyítás Krisztussal kezdődött, és lényege az együttérzés, az embertársakon való segíteni akarás. Ez a szemléletmód jellemezte a tradicionális magyar orvoslást és néhány évtizeddel ezelőttig a nyugat-európai orvoslást is – mondta. Kitért arra: a Szent Ferenc Kórház kardiovaszkuláris keringési betegeket ellátó központ „remek felszereltséggel és még kiválóbb szellemiséggel” bíró intézmény.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye a magyar feliratok lefestéséről több székelyföldi településen?
eredmények
szavazatok száma 705
szavazógép
2019-09-11: Világfigyelő - :

Az Európai Bizottság vezetői

Az olasz Paolo Gentiloni gazdasági, az ír Phil Hogan kereskedelmi, a francia Sylvie Goulard belső piaci biztos lesz a novemberben hivatalba lépő Európai Bizottságban – jelentette be Ursula von der Leyen megválasztott elnök tegnap Brüsszel­ben.
2019-09-11: Belföld - :

Pártközi egyezséget javasolnak (Előrehozott választások)

Előrehozott választások kiírása érdekében javasol paktumot az államelnöknek, a Nemzeti Liberális Pártnak (NLP), az RMDSZ-nek, a kisebbségek parlamenti frakciójának, a Pro Románia Pártnak és a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (LDSZ) a Mentsétek meg Romániát Szövetség (MRSZ) és a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártja (PLUS) alkotta koalíció – jelentette be Dan Barna MRSZ-elnök.