Drágább élelmiszerek, alacsonyabb infláció

2019. szeptember 12., csütörtök, Belföld

A statisztikai intézet által tegnap közzétett adatok szerint augusztusban 3,9 százalékra mérséklődött az éves inflációs ráta a júliusban jegyzett 4,12 százalékhoz képest. Tavaly augusztushoz mérten az élelmiszerek 5 százalékkal drágultak, a szolgáltatások 4,23 százalékkal kerültek többe, míg a nem élelmiszerek fogyasztói ára 2,98 százalékkal emelkedett.

Az infláció februárban lépett ki a jegybank által kijelölt 1,5–3,5 százalékos célsávból. A központi pénzintézet az év végére 4,2 százalékos éves inflációt valószínűsített, 2020-ban 3,4 százalékos éves inflációt vár. Az irányadó kamat május óta változatlanul 2,50 százalékon áll. Legutóbb a jegybank igazgatótanácsa az augusztus eleji monetáris politikai ülésén döntött úgy, hogy nem módosítja az alapkamatot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2019-09-12: Belföld - :

Medve miatt borultak

Két személy megsérült kedd este egy Gyergyóalfalu és Gyergyószárhegy között történt balesetben, amely amiatt következett be, hogy a gépkocsi vezetője megpróbált kikerülni egy, az úttesten álló medvét.
2019-09-12: Világfigyelő - :

A szeptember 11-i terrortámadások áldozataira emlékeztek

A 2001. szeptember 11-i terrortámadások áldozataira emlékeztek tegnap az Egyesült Államokban. Donald Trump amerikai elnök a védelmi minisztériumnál, a Pentagonnál koszorúzott és mondott beszédet.