Törvénytelen krími választások

2019. szeptember 12., csütörtök, Világfigyelő

Törvénytelennek minősítette az Oroszország által a megszállt Krím félszigeten vasárnap megtartott helyhatósági választásokat az ukrán parlament tegnap elfogadott nyilatkozatában.

  • Fotó: 112.International
    Fotó: 112.International

A nyilatkozatot a 450 fős törvényhozás 325 tagja támogatta. A Moszkva-barát Ellenzéki Platform – Életért frakciónak viszont egy képviselője sem szavazott az előterjesztésre. Bohdan Jaremenko, a parlament külügyi bizottságának elnöke a szavazás előtt felszólalva hangsúlyozta, hogy a szep­tember 8-án Oroszország által a Krímben tartott választásokat már több ország törvénytelennek minősítette.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 193
szavazógép
2019-09-12: Világfigyelő - :

Kifogásolják a brit parlamenti ülésszak lezárását

Törvénysértőnek minősítette tegnapi végzésében a brit parlamenti ülésszak lezárását a polgári peres ügyekben illetékes legfőbb skóciai bíróság.
2019-09-13: Nyílttér - Puskás Attila:

Egy rendellenes becsengetésről

Hatvan éve, 1959. szeptember 15-én a kommunista „rend” – akkoriban nem „rendellenes” – perét szándékosan időzítették a tanévnyitás napjára. A csíkszeredai tanár-diák perben hat tanár és öt diák állt a marosvásárhelyi kirendeltségben ítélkező kolozsvári katonai törvényszék közismerten irgalmatlan bírója, Macskási Pál előtt.