Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Antal Árpád: A halállal való fenyegetés nem bűncselekmény

2019. szeptember 14., szombat, Közélet

Románia államformája nem nemzetállam, miként az ország alkotmányában írja, hanem szövetségi állam, és az sem államok szövetsége formájában: Romániát alvilági csoportok irányítják – fakadt ki Antal Árpád polgármester egy bírósági döntés kapcsán. Ez a döntés ugyanis arról szól, hogy a román igazságszolgáltatás szerint teljesen rendben van az, ha egy polgármestert halállal fenyegetnek.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az ügy a tavalyi évre nyúlik vissza: múlt nyáron Sepsiszentgyörgy egyik Pro Urbe díjas polgárának elhunytakor – mint minden ilyen szomorú alkalommal – kitették a városházára a gyászlobogót. Az időpont véletlenül egybeesett a román nemzeti himnusz napjával, és ez nagyon felbosszantotta a nemzetféltő románokat: oly­annyira, hogy egy bukaresti férfi olyan fotót tett közzé a közösségi oldalon, amely Antal Árpád „sírkövét” ábrázolja. A felvétel montázs, felirata: Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, alatta valós születési dátuma, az „elhalálozás” időpontja pedig a román himnusz ünnepének napja. A fotót bejegyzés is kísérte, eszerint „ma este a munkaidő végeztével, miközben kilépett a polgármesteri hivatalból, Antal Árpád polgármestert épp fejbe ütötte a Románia zászlója mellé kitűzött gyászlobogó: Isten bo­csásson meg az ostobának!” Az ügyben a polgármester nem tett feljelentést, de a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat igen. Az ügyészség előbb megszüntette az eljárást, majd a jogvédő szolgálat nyomására végül csak a bíróságra került: utóbbi most született ítélete szerint nem történt bűncselekmény, az ügyet lezártnak tekintik.

E bírósági ítélet késztette Antal Árpádot arra, hogy tegnapi sajtótájékoztatóján megkérdőjelezze Románia államformáját. Mint mondta, Romániára leginkább a szövetségi államok jellemzői illenek rá, ahol minden tagállamban mások a törvények. „Ebben az országban nem ugyanazok a szabályok Caracalon vagy Temes megyében, mint máshol, és ez nem a közigazgatási határoktól függ, hanem attól, hogy különböző maffiózó-alvilági csoportosulások, amelyek szintén más-más szabályok szerint működnek, hol, hogyan érvényesítik befolyásukat”, mondta. A „sírköves” bírósági ítélettel kapcsolatban, miszerint büntetlenül lehet halállal fenyegetni egy polgármestert, az a véleménye: a hatóságok ekképp bátorítják azokat, akiknek fontos az uszító tevékenység.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 940
szavazógép
2019-09-14: Közélet - Váry O. Péter:

A prefektus azzal dicsekszik, amihez semmi köze

Több száz millió lej áramlott a központi költségvetésből befektetésekre az utóbbi években Kovászna megyébe – jelentette ki Sebastian Cucu prefektus szerdán. A sajtótájékoztatójáról tudósító Agerpres hírügynökség szerint a kormánymegbízott közel kétszáz tanintézmény felújítását, a Sepsi Aréna és a kézdivásárhelyi fedett jégpálya felépítését sorolta a kormánypénzből való megvalósítások közé. Antal Árpád polgármester szerint a prefektus azzal dicsekszik, amihez semmi köze.
2019-09-14: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Találkozások szülőföldünk értékeivel (Iskolai kirándulásokat támogatnak)

Az előző évektől eltérően idén korábban, már hétfőtől, azaz szep­tember 16-ától pályázhatnak az iskolák a Háromszéki Közösségi Alapítványnál (HKA) a szülőföld megismerését célzó kirándulások támogatására. Ezúttal 20 ezer lejes keretösszeg áll rendelkezésre az osztályközösségeket erősítő, oktató jellegű utazásokra.