Iskolai kirándulásokat támogatnakTalálkozások szülőföldünk értékeivel

2019. szeptember 14., szombat, Közélet

Az előző évektől eltérően idén korábban, már hétfőtől, azaz szep­tember 16-ától pályázhatnak az iskolák a Háromszéki Közösségi Alapítványnál (HKA) a szülőföld megismerését célzó kirándulások támogatására. Ezúttal 20 ezer lejes keretösszeg áll rendelkezésre az osztályközösségeket erősítő, oktató jellegű utazásokra.

  • Honismereti – gyermekek a csernátoni múzeumban. Fotó:  hka.ro
    Honismereti – gyermekek a csernátoni múzeumban. Fotó: hka.ro

Az immár hatodik éve futó Nem térkép e táj című program a HKA egyik legnépszerűbbike, nem csupán a pályázás egyszerűsége okán, hanem azért is, mert a pedagógusok olyan tevékenységhez nyerhetnek anyagi hátteret, mely a diákokat összekovácsolja, miközben a szülőföld értékeinek megismerését segíti – mutatott rá Bereczki Kinga. A HKA ügyvezetője jelezte, mintegy 20–25 kirándulás támogatását tervezik idén, a megpályázható maximális összeg 1000 lej, a pedagógusok előre megtervezett programmal, útitervvel jelentkezhetnek. Egyébként azt tapasztalják, hogy évről évre nagyon jó honismereti túrákat szerveznek a tanárok, számos pozitív visszajelzés érkezik hozzájuk, egyebek mellett arról is, sok gyermek számára ezek az utazások jelentik az egyetlen esélyt arra, hogy részt vehessenek egy osztálykiránduláson –  fűzte hozzá.

A pályázatokat legkésőbb szeptember 25-ig kell eljuttatni a HKA-hoz, amely október 1-jén teszi közzé az eredményeket, a kirándulásokat októberben és novemberben kell lebonyolítaniuk a támogatásban részesülő csoportoknak, az elszámolásokat pedig december folyamán kell benyújtani. A programmal kapcsolatos tudnivalók, illetve a pályázati űrlap a hka.ro honlapon érhető el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2019-09-14: Közélet - Váry O. Péter:

Antal Árpád: A halállal való fenyegetés nem bűncselekmény

Románia államformája nem nemzetállam, miként az ország alkotmányában írja, hanem szövetségi állam, és az sem államok szövetsége formájában: Romániát alvilági csoportok irányítják – fakadt ki Antal Árpád polgármester egy bírósági döntés kapcsán. Ez a döntés ugyanis arról szól, hogy a román igazságszolgáltatás szerint teljesen rendben van az, ha egy polgármestert halállal fenyegetnek.
2019-09-14: Közélet - Váry O. Péter:

Művek, műgyűjtők, műbarátok

Az Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK) új sorozatot indított útjára: műgyűjtők gyűjteményét vagy abból készült válogatást mutatnak be a sepsiszentgyörgyi kiállítótérben. A sorozatot a Böhm család gyűjteményéből származó, 1945 előtti erdélyi képzőművészek által készített festmények csodálatos válogatása nyitotta meg tegnap délután.