Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újranyomják a hibás tankönyveket

2019. szeptember 14., szombat, Belföld

Háromszékre csak 69 jutott a súlyos nyomdahibás magyar nyelv és irodalom tankönyvekből – tájékoztatta lapunkat Kőmíves Noémi, a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség magyar nyelv is irodalomért felelős tanfelügyelője.

Csütörtökön általános felháborodást keltett, hogy a hatodikos diákok olyan tankönyveket kaptak, amelyekben a szövegből kimaradtak hosszú ű és ő magánhangzók, helyettük szóközök szerepeltek. A kiadványra elsőként a Civil Elkötelezettség Mozgalom hívta fel a figyelmet. Kovács Irén Erzsébet oktatási államtitkár még aznap arról biztosította a sajtót, hogy az Országos Tankönyvkiadó azt ígérte, jövő hétig újranyomtatják a tankönyveket és eljuttatják minden iskolába. Az államtitkár szerint a nyomda szoftverjének meghibásodása miatt nem ismerte fel a gép a karaktereket, és üresen maradtak a helyek. A könyvek digitális verziója tartalmazta a hosszú magánhangzókat. Kőmíves Noémi lapunknak arról számolt be, hogy Kovács Zoltán, a kisebbségi oktatásért felelős államtitkárság tanácsosa átiratban értesítette a tanfelügyelőséget, hogy szeptember végéig mindenképp kicserélik a tankönyveket.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2019
szavazógép
2019-09-14: Belföld - :

Hírsaláta

HATÉVESEK ELLEN GÁZSPRAY-VEL. A rendőrség csütörtökön őrizetbe vette azt a 43 éves szatmárnémeti tanítónőt, aki a tasnádszántói iskolában teljesen megmagyarázhatatlan módon könnygázspray-t fújt két hatéves, előkészítő osztályos gyerekre, akikről azt állította, zavarták az órát, majd zaklatták őt, és csak önvédelemből lépett fel a leírt módon. A pedagógus munkaszerződését azonnali hatállyal felbontotta a tanfelügyelőség, az ügyészség pedig kezdeményezte vizsgálati fogságba helyezését.
2019-09-14: Belföld - :

Nem bírnak a kórral

Huszonöt megye 346 településén 1185 afrikaisertéspestis-gócot tartanak nyilván jelenleg, 77-tel többet, mint egy héttel korábban – közölte az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság.