Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Labdarúgás, 2. LigaHajrában mentett pontot az FK Csíkszereda

2019. szeptember 16., hétfő, Sport

Mezőnyfölénye ellenére döntetlent játszott az FK Csíkszereda, amely hazai pályán a 89. percben tizenegyesgóllal egyenlített a Temesvári Ripensia ellen a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában, így Valentin Suciu csapata 5 ponttal a rangsorban továbbra is a kiesést jelentő 17. helyet foglalja el.

  • Fotó: Pál Zoltán
    Fotó: Pál Zoltán

A mérkőzés első részében a házigazdák uralták a játékot, viszont nem tudtak veszélyes helyzeteket kialakítani. A vendégek váratlanul a 18. percben egy ellentámadás végén megszerezték a vezetést: egy előre ívelt labdát Csonka Bonifác középhátvéd és Gyenge Szilárd kapus is igyekezett tisztázni, a labda azonban Adrian Popovici közelébe pattant, aki éles szögből a kapuba lőtt (0–1). A folytatásban többet támadott a csíkszeredai gárda, a 30. percben pedig sikerült kiegyenlítenie, miután Bajkó Barna a tizenhatos vonal környékéről a középen érkező Kálmán Szilárd elé passzolt, aki 18 méterről kapásból a bal alsóba bombázott (1–1). A temesvári csapat második támadásából is eredményes volt, a 35. percben egy jobb oldali beadásnál lemaradtak a védők, így Albert Voinea közelről a kapuba lőtt (1–2).

A második félidőben az első gólhelyzet az FK Csíkszereda előtt adódott, viszont Kálmán szabadrúgását szögletre öklözte a Ripensia kapusa. Ezt követően a Béga-parti csapat támadott többet, Gyenge kétszer is bravúros védést mutatott be. A 66. percben a csereként pályára lépő Barta Norbert az egyik tizenhatos vonaltól a másikig vezette a labdát, elhúzta Gheor­ghe Păduraru hálóőr mellett, majd kapura lőtt, azonban Mihai Hecsko a gólvonalról menteni tudott. A 89. percben Takács Martin beadásához kézzel ért a Ripensia egyik játékosa, így a játékvezető jogosan ítélt büntetőt, amelyet Magyari Szilárd magabiztosan értékesített (2–2). A ráadásban a hazai csapat támadott, előbb Takács ollózta közelről a labdát kevéssel mellé, majd Magyari lövése szintén kevéssel kerülte el a rövid felső sarkot. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2463
szavazógép
2019-09-16: Sport - :

Szoros az élmezőny (Labdarúgás, 4. Liga)

A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség utólag visszavonta a Papolci FC büntetését, amely az első döntés értelmében zöldasztalnál elvesztette a Berecki FC elleni mérkőzést. A fellebbezés után a fegyelmi bizottság mégsem büntette meg a papolci csapatot, amely visszakapta a három pontot, így hibátlanul vezeti a negyedosztályú-bajnokságot.
2019-09-16: Sport - :

Korpási Bálint bronzérmes (Birkózó-vb)

Korpási Bálint bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában vasárnap a nur-szultani birkózó-világbajnokságon.