Birkózó-vbKorpási Bálint bronzérmes

2019. szeptember 16., hétfő, Sport

Korpási Bálint bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában vasárnap a nur-szultani birkózó-világbajnokságon.

  • Fotó: United World Wrestling
    Fotó: United World Wrestling

A vb- és Eb-győztes szombaton csalódottan zárta a napot, mert két sima győzelem után az elődöntőben technikai tussal kikapott az orosz Abujazid Mancigovtól, így vasárnap a bronzéremért léphetett szőnyegre.

A dél-koreai Li Dzsi Jeon ellen a magyar klasszis villámrajtot vett, a kezdés után szinte azonnal villámgyors derékra támadással levitte riválisát, majd meg is pörgette, így alig fél perc után már 4–0-ra vezetett. Innen Linek kellett volna mennie előre, azonban passzi­vitásért a bírók földre küldték, amiből a BVSC büszkesége gyönyörűen pörgetett. A magyar már ekkor szerette volna lezárni a meccset, ám nem sikerült újabb akciót csinálnia.

A szünet után a dél-koreai aktívabbá vált, ám állásból képtelen volt veszélyeztetni riválisát, aki a meccs ötödik percében egy gyönyörű fogással (9–0) pontot tett a küzdelem végére. Korpási ezzel a magyar küldöttség első érmét szerezte meg a kazah fővárosban, egyúttal ez karrierje negyedik világbajnoki dobogós helyezése. 2016-ban az első, míg tavaly második volt, 2017-ben pedig a mostanihoz hasonlóan a harmadik helyen zárt.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 981
szavazógép
2019-09-16: Sport - :

Hajrában mentett pontot az FK Csíkszereda (Labdarúgás, 2. Liga)

Mezőnyfölénye ellenére döntetlent játszott az FK Csíkszereda, amely hazai pályán a 89. percben tizenegyesgóllal egyenlített a Temesvári Ripensia ellen a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában, így Valentin Suciu csapata 5 ponttal a rangsorban továbbra is a kiesést jelentő 17. helyet foglalja el.
2019-09-17: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a szeretett gyermek, édesapa, testvér, élettárs, sógor, rokon, barát, a néptáncosok „Attila bácsija”, a Székely Légió alaptagja, a mindig vidám sepsiszentgyörgyi
GÁSPÁR ATTILA
51 éves korában rövid szenvedés után 2019. szeptember 13-án örök álomra szenderült.
Drága halottunk földi maradványait szeptember 17-én, kedden 14 órakor helyezzük örök nyugalomra a sepsiszentgyörgyi Vártemplom ravatalozóházából a református temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
Pihenése legyen csendes,
emléke áldott.
Bánatos hozzátartozói
1283