Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

BrexitEgymást okolják, amiért nincs megegyezés

2019. szeptember 17., kedd, Világfigyelő

Továbbra sem érkezett a brit kormánytól olyan javaslat, amely alternatívaként szolgálhatna az Egyesült Királysággal megkötött, de nem ratifikált kiválási szerződéssel szemben – közölte az Európai Bizottság tegnap.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke, valamint Michel Barnier, az EU brexitügyi főtárgyalója munkaebéden egyeztetett Boris Johnson brit kormányfővel tegnap Luxembourgban.

A tájékoztatás szerint Juncker rámutatott, hogy a brüsszeli testület nyitott a politikai bénultság fő okának számító ír–északír pótmegoldás (backstop) kiváltását célzó, működőképes javaslatok tanulmányozására, de eddig nem érkeztek ilyenek, márpedig London felelőssége lenne ezek kidolgozása.A bizottság továbbra is elérhető a nap huszonnégy órájában, a bennmaradó huszonhét tagállam egysége töretlen – emelték ki a közleményben, arra is kitérve, hogy a következő, október 17–18-i EU-csúcs mérföldkő lesz a folyamatban.

A brit miniszterelnöki hivatal arról számolt be, Johnson és Juncker egyetértett abban, hogy növelni kell az egyeztetések intenzitását, hangsúlyozván, hamarosan napi szintű találkozók kezdődnek a felek képviselői között, főtárgyalói szinten is.

Boris Johnson számos alkalommal leszögezte, hogy megállapodással vagy anélkül, de október 31-én kilépteti országát az Európai Unióból, nem lehet újabb halasztás.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2463
szavazógép
2019-09-17: Világfigyelő - :

Megvédenék Magyarországot (Brüsszel)

Magyarország belemenne egy újabb típusú jogállamiság-vizsgálatba, ha azt nemzeti és nem uniós szakértők végzik, erről beszélt Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben. A magyar tárcavezető részt vett az uniós miniszterek tanácskozásán, amelyen a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytattak meghallgatást tegnap. Ez zárt ajtók mögött zajlott, és csak lapzárta után, az esti sajtótájékoztatón derültek ki részletek.
2019-09-17: Világfigyelő - :

Egekbe szökhet a kőolaj ára (Szaudi olajterminálok bombázása)

Kevesebb mint a felére csökkent Szaúd-Arábia napi olajkitermelése azután, hogy dróntámadás érte az Aramco állami olajvállalat két olajterminálját, köztük a világ legnagyobb olajfinomítóját.