Biztonságosabb közlekedést akar a nép ügyvédje

2019. szeptember 17., kedd, Belföld

A nép ügyvédje a közlekedésbiztonság javítását kéri a hatóságoktól azt követően, hogy európai statisztikák szerint az unió tagállamai közül Romániában történik a legtöbb súlyos közlekedési baleset – tájékoztat az intézmény tegnapi közleménye.

  • Fotó: ziuaconstanta.ro
    Fotó: ziuaconstanta.ro

A dokumentum szerint a vonatkozó statisztikai adatok közzététele után a nép ügyvédje megpróbált felvilágosítást kérni a közúti és a vasúti infrastruktúrát kezelő hatóságoktól, valamint a rendőrségtől, de konkrét, használható választ nem kapott.

A nép ügyvédje egyebek mellett azt ajánlja a hatóságoknak: fontolják meg, hogy korlátot építsenek az utak menti meredek oldalakhoz; sürgősen javítsák ki a megrongálódott utakat, felüljárókat, hidakat és völgyhidakat; szereljenek sávelválasztókat különösen kanyarokban és olyan útszakaszokon, ahol nagy sebességgel lehet közlekedni; telepítsenek rögzített sebességmérőket a helységek bejáratához és a települések közé, különösen a nagy forgalmú utakon és az autópályákon; az útburkolatra festett, jól látható jelekkel erősítsék meg a közlekedési táblák jelzéseit.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1908
szavazógép
2019-09-17: Belföld - :

Kevesen regisztráltak az elnökválasztásra

Vasárnap éjfélig mintegy 80 ezer külföldön élő román állampolgár regisztrált a novemberi elnökválasztásra, ami jóval elmarad a legutóbbi választáson a külföldön élők által leadott szavazatszámtól – közölte tegnap az állandó választási hatóság.
2019-09-17: Belföld - :

Vita a házbizottság összetételéről

A frakcióvezetők fogják elemezni Călin Popescu-Tăriceanunak a házbizottsági tisztségek újraelosztására és egy új, vegyes frakció létrehozására vonatkozó kérését, miután a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (LDSZ) frakciója megszűnt a felsőházban – jelentette ki Teodor Meleşcanu szenátusi elnök tegnap.