Vita a házbizottság összetételéről

2019. szeptember 17., kedd, Belföld

A frakcióvezetők fogják elemezni Călin Popescu-Tăriceanunak a házbizottsági tisztségek újraelosztására és egy új, vegyes frakció létrehozására vonatkozó kérését, miután a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (LDSZ) frakciója megszűnt a felsőházban – jelentette ki Teodor Meleşcanu szenátusi elnök tegnap.

  • Fotó: activenews.ro.doc
    Fotó: activenews.ro.doc

„Ezt a kérdést a frakcióvezetők fogják megvitatni, mivel elég ködös a helyzet jelenleg. Folytatódnak a megbeszélések a tisztségek elosztása érdekében” – mondta Meleşcanu. Múlt szerdán két ülést is tartottak a felsőház frakcióvezetői, azonban nem sikerült közös nevezőre jutniuk a házbizottsági tisztségek elosztását illetően.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1908
szavazógép
2019-09-17: Belföld - :

Biztonságosabb közlekedést akar a nép ügyvédje

A nép ügyvédje a közlekedésbiztonság javítását kéri a hatóságoktól azt követően, hogy európai statisztikák szerint az unió tagállamai közül Romániában történik a legtöbb súlyos közlekedési baleset – tájékoztat az intézmény tegnapi közleménye.
2019-09-17: Belföld - :

Banális törvénytervezet

Tegnapi plénumán a szenátus hallgatólagosan elfogadta a jogszabálytervezetet, amely előírja, hogy elítélt személyek nem tölthetnek be magas állami tisztségeket, így nem lehetnek a kormány, a parlament, az Európai Parlament vagy a helyi és megyei önkormányzatok tagjai, nem pályázhatnak polgármesteri címre és Románia elnöki tisztségére sem jelöltethetik magukat.