VisszajelzésÉs a Gyár utca mikor kerül sorra?

2019. szeptember 20., péntek, Nyílttér

A szeptember 18-ai Háromszékben Forgalomátszervezést javasolnak címmel megjelent írásban olvastam, hogy az Ág utcai munkálatok kezdete óta elfogadhatatlanul megnőtt a forgalom és a gyorshajtók száma a Textil sétányon, ezért megoldást kellene találni a sétány tehermentesítésére. A meglátások szerint a Gyár utcát kellene kétirányúvá tenni, és ezzel a gondok meg is szűnnének a szomszédos utcácskában. Az már nem lenne baj, ha a Gyár utcai lakók szenvednék el a plusz megterhelést!

A Gyár utcaiak már évek óta kénytelenek elszenvedni a többtonnás teherkocsik, ciszternás kocsik, autóbuszok és más nagy súlyú gépjárművek egyre növekvő számát és a gyorshajtást is, ami már a hajnali órákban megkezdődik, és jelentősen megnehezíti az ott élők mindennapjait.  Az ötvenes, hatvanas években épült, kis házak alapjait és falait ez a forgalom alaposan megrongálja, de kártérítéssel, az út rendbehozatalával vagy bár egy kis odafigyeléssel senki nem fárasztja magát. A Gyár utcát a hetvenes évek elején aszfaltozták le, azóta csak javították, de becsületesen soha nem csinálták meg. A lakók már 1997 óta kérik a helyi önkormányzatot arra, hogy találjanak megoldást a megnövekedett forgalomra, és azóta már sokszor kilincseltünk, kopogtattunk, hogy elmondjuk gondjainkat, bajainkat, de csak ígérgetnek, lejegyeznek és feljegyeznek, és minden marad a régiben. Tavaly az egyik panaszunkra azt válaszolták, hogy a 2019-es év folyamán nekilátnak az útjavításnak, de nagy szomorúsággal tapasztaljuk, hogy az Ág utca kedvesebb és méltóbb a felújításra, mint az évtizedekig elhanyagolt Gyár utca.

Mindez kinek a rovására írható vagy kitől kérhető számon?  

Para Mária, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 269
szavazógép
2019-09-20: Nyílttér - :

A legszebb nap

Nagy élmény volt a látvány is, az őszi napsütésben burrogó mintegy 30 Honda, Kawasaki, Yamaha stb. márkájú motorbicikli szelíd robogása, nyergükben a nagylelkű motorosokkal és utasaikkal, a fogyatékkal élőkkel.
2019-09-20: Világfigyelő - :

Aláírásgyűjtés a nemzeti szimbólumokért (Szlovákia)

Dunaszerdahelyen jelentette be Berényi József és Horony Ákos, hogy a szükséges tízezernél többen támogatták a Magyar Közösség Pártjának (MKP) a nemzeti kisebbségek szimbólumainak használatáért indított petícióját, amelyet a felvidéki magyarok kitelepítésének emléknapján, ez év április 12-én indítottak.