Speciális olimpiaHét dobogós helyezés

2019. szeptember 26., csütörtök, Sport

Az ifjú Csíki Sándor által felkészített sepsiszentgyörgyi sportolók hét dobogós helyezéssel fejezték be a szeptember 20–22. között Déván és Vajdahunyadon megtartott román Speciális Olimpiai Játékok tizenhatodik kiírását.

Az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak versenyzési és élményszerzési lehetőséget biztosító eseményen mintegy háromszázan vettek részt, a szervezők elmondása szerint a 136 díjkiosztón összesen 655 érem talált gazdára. Sepsiszentgyörgyöt három sportoló képviselte az országos szintű megmérettetésen, akik úszásban, valamint atlétikában tették próbára magukat. A Sepsiszentgyörgyi Diakóniát képviselő Nagy Kinga aranyérmes lett 25 méteres gyorsúszásban, míg Bogdán Boglárka 25 méter gyorson és mellen is a dobogó második fokára állhatott fel. A háromszéki csapat harmadik tagja, Zelenák Dávid az Irgalmas Samaritánus Keresztyén Egyesület színeiben ugrott medencébe, és 50 méter pillangón nem talált legyőzőre, míg 50 méter gyorson másodiknak csapott célba. A szentgyörgyiek az atlétikai pályán is helytálltak, az 50 méteres versenyszámban Nagy Kinga és Zelenák Dávid második, míg Bogdán Boglárka negyedik lett. Gratulálunk mindannyiuknak. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 269
szavazógép
2019-09-26: Sport - :

Feljebb került a magyar válogatott (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

Az Európai Labdarúgó-szövetség átalakította a Nemzetek Ligája osztályait, melynek nyomán a magyar válogatott a harmadik vonalból a másodikba került.
2019-09-26: História - :

A szárazajtai magyarellenes mészárlás (1944. szeptember 26.)

Ma 75 éve történt a magyarellenes mészárlás Szárazajtán. 1944. szeptember 26-án az erdővidéki faluban a Iuliu Maniu Erdélyi Önkéntes Ezred Gavril Olteanu vezette brassói különítménye tizenkét helybéli magyart végzett ki – közülük kettőt lefejezett –, egyet súlyosan megsebesített, néhányat pedig súlyosan bántalmazott.