Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Speciális olimpiaHét dobogós helyezés

2019. szeptember 26., csütörtök, Sport

Az ifjú Csíki Sándor által felkészített sepsiszentgyörgyi sportolók hét dobogós helyezéssel fejezték be a szeptember 20–22. között Déván és Vajdahunyadon megtartott román Speciális Olimpiai Játékok tizenhatodik kiírását.

Az értelmi fogyatékossággal élő sportolóknak versenyzési és élményszerzési lehetőséget biztosító eseményen mintegy háromszázan vettek részt, a szervezők elmondása szerint a 136 díjkiosztón összesen 655 érem talált gazdára. Sepsiszentgyörgyöt három sportoló képviselte az országos szintű megmérettetésen, akik úszásban, valamint atlétikában tették próbára magukat. A Sepsiszentgyörgyi Diakóniát képviselő Nagy Kinga aranyérmes lett 25 méteres gyorsúszásban, míg Bogdán Boglárka 25 méter gyorson és mellen is a dobogó második fokára állhatott fel. A háromszéki csapat harmadik tagja, Zelenák Dávid az Irgalmas Samaritánus Keresztyén Egyesület színeiben ugrott medencébe, és 50 méter pillangón nem talált legyőzőre, míg 50 méter gyorson másodiknak csapott célba. A szentgyörgyiek az atlétikai pályán is helytálltak, az 50 méteres versenyszámban Nagy Kinga és Zelenák Dávid második, míg Bogdán Boglárka negyedik lett. Gratulálunk mindannyiuknak. (tif)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2115
szavazógép
2019-09-26: Sport - :

Feljebb került a magyar válogatott (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

Az Európai Labdarúgó-szövetség átalakította a Nemzetek Ligája osztályait, melynek nyomán a magyar válogatott a harmadik vonalból a másodikba került.
2019-09-26: História - :

A szárazajtai magyarellenes mészárlás (1944. szeptember 26.)

Ma 75 éve történt a magyarellenes mészárlás Szárazajtán. 1944. szeptember 26-án az erdővidéki faluban a Iuliu Maniu Erdélyi Önkéntes Ezred Gavril Olteanu vezette brassói különítménye tizenkét helybéli magyart végzett ki – közülük kettőt lefejezett –, egyet súlyosan megsebesített, néhányat pedig súlyosan bántalmazott.