Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fidesz-kongresszusÚjraválasztották Orbán Viktort

2019. szeptember 30., hétfő, Világfigyelő

Újraválasztották a küldöttek Orbán Viktor miniszterelnököt a Fidesz elnökévé vasárnap a kormánypárt 28., tisztújító kongresszusán Budapesten. Újraválasztották alelnöknek Novák Katalint, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot, a tisztségről leköszönő Gulyás Gergely helyére pedig Kósa Lajost választották meg.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

Megegyezésre kell jutni Európa két fele között, de ennek világos feltételei vannak, például az, hogy nekünk jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket – mondta Orbán Viktor beszédében. A kormányfő hangsúlyozta, Magyarország már nem egyedül áll a küzdőtéren, hanem egy tekintélyes hadoszlop tagjaként: lengyelek, csehek, szlovákok, reményei szerint vasárnap estétől az osztrákok ismét, és csak idő kérdése, hogy az olasz szabadság is újra zászlót bontson. Ezek azok az országok, amelyek nem brüsszeli birodalmat, hanem az európai nemzetek szövetségét akarják, amelyek nem bevándorlótársadalmat akarnak, hanem meg akarnak maradni a keresztény kultúrából kisarjadt büszke európai nemzeteknek – mondta Orbán Viktor.

Arról is szólt, hogy megegyezésre kell jutni Európa két fele között, de ennek világos feltételei vannak: Nyugaton el kell fogadniuk, hogy nekünk jogunk van a keresztény szabadság törvényei szerint berendezni az életünket, és fel kell hagyniuk az államaink és kormányaink elleni nyílt támadásokkal. Nem vagyunk hajlandóak többé európai pénzből finanszírozni a velünk szemben ellenséges, Soros-féle álcivil szervezetek garmadáját – jelentette ki a pártelnök-miniszterelnök, távozásra szólítva fel őket Közép-Európából. Közölte: fel kell hagyni a közép-európai kormányokkal szembeni rejtett akciókkal is, nem juttathatnak hatalomra nekik tetsző politikai pártokat ilyen eszközökkel. Úgy fogalmazott: „Ibizából egy is elég volt”, utalva az osztrák belpolitikában történtekre.

Az EU költségvetése nem arra való, hogy a liberálisoknak tetsző csapatokat, médiumokat és az ő céljaikat szolgáló bevándorlókat finanszírozzák, tüntetésszervezőket és aktivistákat képezzenek ki – mondta. Példaként említette, hogy a macedón belpolitikai instabilitásért és a román „kormányzati bajokért” is szerinte az ő rejtett támadásaik a felelősek. A nemzetközi baloldal, Washington és Brüsszel nemzetközi politikába beépült liberális hálózatai jelentik a legnagyobb veszélyt Közép-Európa békés életére, politikai trükkökkel és fake news-hálózatok tucatjaival kell szembenézni – jelentette ki, helyesnek nevezve ezért, hogy a Soros-megbízott Timmermans alól kirántottuk az európai bizottsági elnöki széket. Közép-Európa ugyanakkor nem csak követel, teljesít is: erősíti az EU pénzügyi fegyelmét, hozzájárul a növekedéshez és megvédi a kontinens külső határait. Utóbbival kapcsolatban ismét megerősítette Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek címzett felajánlását: „ha kell, készséggel átvesszük az olasz államhatár egyes szakaszainak védelmét. Az elmúlt évek magyarországi munkáját összegezve Orbán Viktor kifejtette: létrehoztak egy kereszténydemokrata államot, amelyhez két rendszerváltáson keresztül jutottak el. Az elsővel megszüntették a szovjet világot, amelyet azonban végül szocialista rémkormányzás követett, és csak rajtunk múlott, hogy utcai forradalom helyett az alkotmányos forradalmat választottuk. Utóbbi volt a második rendszerváltás – folytatta –, amely nemzeti, keresztény rendszerváltás volt.

Világpolgárság helyett hazafiak, internacionalizmus helyett hazaszeretet, azonos neműek kapcsolatának propagálása helyett házasság és család, drogliberalizáció helyett gyermekeink védelme, migráció helyett határvédelem, bevándorlók helyett magyar gyermekek, multikulturális zagyvalék helyett keresztény kultúra, erőszak és terror helyett rendezettség, biztonság, december 5-i nemzetárulás helyett nemzetegyesítés – ez a keresztény szabadság.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 215
szavazógép
2019-09-30: Máról holnapra - Mózes László:

Medveveszély, még meddig?

Emberre támadt a medve Háromszéken. A nagyvad térségünkben eddig sorozatosan gazdaságokban, településeken garázdálkodott, pár medve nemrég még egy bálványosi szálloda élelmiszerraktárába és konyhájába is betört, de a lakókat mostanig nem bántotta. Pánikot, félelmet, riadalmat és keserűséget bőséggel okozott, ám most egy Kisborosnyó határában lévő esztenától elfutva egy házából kilépő férfit megsebesített. Az áldozat kórházba került, de nincs életveszélyben.
2019-09-30: Közélet - Iochom István:

Benedek Elek-emléktáblát avattak Torján

A Benedek Elek emlékének szentelt rendezvénysorozat szombat délután Torján, annak karatnai falurészén kezdődött, ahol a Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja és Kovászna Megye Tanácsa fehér márvány emléktáblát helyezett el a Karatnai Református Egyházközség parókiájának homlokzatán. Ezzel nemcsak az egykoron itt nyaraló Benedek Eleknek, hanem anyai nagybátyának, Benedek Ignác (1826–1892) református lelkésznek is emléket állítottak.