A tizenötödik egyetemi tanévnyitó Kézdivásárhelyen

2019. október 2., szerda, Közélet

A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézete kézdivásárhelyi tagozatának óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakán hétfő délután a Bod Péter Tanítóképző Nagy Béla Dokumentációs és Információs Központjában tizenötödik alkalommal nyitották meg az új egyetemi tanévet.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A tagozat vezetője, Kálmán-Ungvári Kinga egyetemi adjunktus, megbízott tanulmányi igazgató elmondta: a három évfolyamon negyvenegy hallgató kezd, közülük tizenöten elsőévesek. „Talán az elsőéveseket mardossa a kíváncsiság, hogy mi fog itt várni rájuk, a másodévesek új kihívásokra várnak, a harmadévesek pedig a felszabadulásra, és így van ez rendjén” – mondotta évnyitó beszédé­ben a tanulmányi igazgató, akitől azt is megtudtuk, hogy a kihelyezett tagozatnak a régiek mellett egy új tanára van az új tanévben a román szakos Szekeres Jolán személyében. A megnyitón Simon István, a Molnár Józsiás-iskola, a gyakorló tanintézmény igazgatója és Orbán Imola, a Bóbita Egyesület vezetője, a kihelyezett tagozat egyik támogatója is köszöntötte a hallgatókat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2019-10-02: Közélet - Nagy D. István:

Diákokkal és művészekkel a környezetért (Indul a Napkapu program)

Pénteken indítja útjára Napkapu névre keresztelt erdőültetési és környezetnevelési programját a Háromszéki Közösségi Alapítvány. A program első összetevője a nevelési lesz, amely során kilencszáz diáknak hívják fel a figyelmét az erdők fontosságára, valamint a faültetés világába is elkalauzolják a fiatalokat vetítéssel egybekötött előadás-sorozat segítségével. A nevelési, felvilágosítási sorozattal párhuzamosan indul a kétirányú adománygyűjtés is, melynek célja közösségi összefogással előteremteni a tavasszal elültetendő facsemeték anyagi fedezetét. A korábban már bejelentetteknek megfelelően a program nevét is adó Napkapu – Péter Alpár szobrászművész alkotása – létrejötte is célegyenesbe került.
2019-10-02: Belföld - :

Meg kell akadályozni a területfoglalást (Úzvölgyi katonatemető)

Magyarország az Európa Tanács Miniszteri Bizottságához fordult, hogy tegyen jelentést az úzvölgyi helyzetről. Fellépésével annak megakadályozását kívánja elérni, hogy területfoglalás történjen a katonatemetőkön keresztül – jelentette ki Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője Strasbourgban.