Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Leváltanák Trumpot

2019. október 2., szerda, Világfigyelő

Ha a szövetségi képviselőház megszavazza Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felmentési eljárásának megindítását, a szenátus folytatni fogja az eljárást – jelentette ki Mitch McConnell, a szenátus többségi republikánus frakciójának vezetője, rövidre zárva azokat a spekulációkat, amelyek szerint pozíciójával élve kisiklathatja a demokrata többségű képviselőháznak az alkotmányos felmentési eljárás (impeachment) lefolytatására irányuló erőfeszítéseit.

Ha a demokrata többségű képviselőház az év végéig megszavazza Trump elnök alkotmányos felelősségre vonását, akkor a szenátusban 2020 elején folytatódhat az eljárás. A képviselőház demokrata párti elnöke, Nancy Pelosi a múlt héten jelentette be, hogy névtelen bejelentés nyomán vizsgálatot indítanak a Donald Trump amerikai és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök között még júliusban lezajlott telefonbeszélgetés ügyében. A vizsgálat célja az elnök alkotmányos elmozdítási eljárásának megindítása. A beszélgetésben Trump nyomatékosan, többször is azt kérte Zelenszkijtől, hogy segítsen feltárni Joe Biden volt alelnök és fia jövedelmező üzleteit Ukrajnában. Biden jelenleg a legesélyesebb pályázó arra, hogy a demokraták elnökjelöltje legyen, tehát Trump legvalószínűbb riválisa a jövő évi elnökválasztásokon. Trump kérése így felveti annak a gyanúját, hogy elnöki hatalmával visszaélve alá akarta ásni politikai ellenfelének választási esélyeit.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2019-10-02: Világfigyelő - :

Technokratát jelöl Magyarország

Várhelyi Olivér nagykövetet, a brüsszeli állandó képviselet vezetőjét (fotó) jelöli Magyarország uniós biztosának Orbán Viktor miniszterelnök, aki ezt hétfő este Budapesten jelentette be az EU soros elnökségét betöltő Finnország kormányfőjével, Antti Rinnével tartott közös sajtótájékoztatón. Orbán Viktor arról is beszélt újságírói kérdésre, hogy a jogállamiság Magyarországon nem jogi, hanem becsületbeli kérdés.
2019-10-02: Világfigyelő - :

A menekültek jogaiért aggódik Macron

A menekültek és bevándorlók jogait veszély fenyegeti Európában, noha az európaiság alapját jelenti a rászorulók megsegítése – jelentette ki Emmanuel Macron francia államfő tegnap Strasbourgban az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében.