Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A menekültek jogaiért aggódik Macron

2019. október 2., szerda, Világfigyelő

A menekültek és bevándorlók jogait veszély fenyegeti Európában, noha az európaiság alapját jelenti a rászorulók megsegítése – jelentette ki Emmanuel Macron francia államfő tegnap Strasbourgban az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésében.

A 47 tagú Európa Tanács fennállásának 70. évfordulója alkalmából tartott beszédében Macron azt mondta: „Ha nem vagyunk képesek választ adni a migrációs kihívásokra, ha megfeledkezünk alapvető kötelességeinkről, nem teszünk eleget az emberek akaratának, és sérül a demokrácia.” Mindez teret enged a tekintélyelvű vezetőknek, akik az emberek félelmére alapozva erősítik rendszereiket. Szerinte erősíteni kell a menekülteket befogadó országokkal való szolidaritást, egyebek mellett az anyagi hozzájárulás fokozása, valamint a bevándorlók elhelyezése és integrációjuk segítése által. A menedékkérelmek akár évekig elhúzódó elbírálási idejét humanitárius okokból le kell rövidíteni. Közös európai migrációs politikát kell kialakítani, és meg kell teremteni a nemzetközi védelemre nem jogosultak visszaküldésének hatékony rendszerét – húzta alá.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2019-10-02: Világfigyelő - :

Leváltanák Trumpot

Ha a szövetségi képviselőház megszavazza Donald Trump amerikai elnök alkotmányos felmentési eljárásának megindítását, a szenátus folytatni fogja az eljárást – jelentette ki Mitch McConnell, a szenátus többségi republikánus frakciójának vezetője, rövidre zárva azokat a spekulációkat, amelyek szerint pozíciójával élve kisiklathatja a demokrata többségű képviselőháznak az alkotmányos felmentési eljárás (impeachment) lefolytatására irányuló erőfeszítéseit.
2019-10-02: Belföld - :

Szombaton szavaznak a bizalmatlansági indítványról

Szombatra tűzte ki a kedden benyújtott bizalmatlansági indítvány vitáját és a kormány menesztéséről szóló szavazást a törvényhozás két házának vezetősége. A döntést, amelyet a szenátus és a képviselőház egyesített házbizottságában a szociáldemokraták egy kisebbségi képviselő támogatásával hoztak meg, az ellenzék visszaélésnek minősítette. Az ellenzék szerint az SZDP valójában már elvesztette parlamenti többségét és legitimitását, így a szokatlan, hétvégi időzítéssel próbája elérni, hogy a voksoláson ne gyűljön össze a Viorica Dăncilă által vezetett kormány megbuktatásához elegendő szavazat.