Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

SepsiszentgyörgyLuther-szobrot állítanak

2019. október 3., csütörtök, Közélet

Egész alakos szobrot állít az evangélikus egyház Luther Márton protestáns reformátornak Sepsiszentgyörgyön. A bronz emlékmű Vargha Mihály szobrászművész alkotása, és a templom előtti téren kap helyet.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Az avatási ünnepséget október 26-án tartják – közölte Zelenák József sepsiszentgyörgyi lelkész, aki azt is elmondta: eredetileg a reformáció 500. évfordulójára tervezték a szobor átadását, ez azonban nem sikerült, így kerül rá sor két évvel később. A szoborra az egyház még mindig fogad adományokat – nem csupán a hívektől –, és a városháza is jelentős összeggel, 143 ezer lejjel járul hozzá. Az összeg kiutalását a szeptemberi rendes tanácsülésen szavazta meg a testület. Az erre vonatkozó tervezetet ismertetve Tóth-Birtan Csaba alpolgármester közölte: azzal, hogy Kálvin János és Dávid Ferenc után Luther Mártonnak is emléket állítanak, kiegészül a vallási reformátorok szoborköre Sepsiszentgyörgyön.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 84
szavazógép
2019-10-03: Közélet - Iochom István:

Befejezés előtt a Vágóhíd utca (Kézdivásárhely)

A Vágóhíd és Temető utca kereszteződésétől a Matkó István utcáig az úttest alapozása zajlik jelenleg, miután a munkálatot végző cég alkalmazottjai eltávolították az aszfaltburkolat maradványait. Ha kedvez az időjárás, még ebben a hónapban teljesen befejezik a Vágóhíd utca felújítását és végre sor kerülhet a Vasút utca azon szakaszának a korszerűsítésére, amelyen már szinte járhatatlan a kockakő burkolat.
2019-10-03: Közélet - :

Félmillióval nőtt a bevétel

Ötszázezer lejjel növelte Sepsiszentgyörgy költségvetését szeptemberi ülésén a helyi önkormányzat. A pénz bérleti és haszonbérleti díjakból származik, de ennél nagyobb összeg felhasználásáról döntött a testület, mert néhány munkálattól vissza is vontak eddigi kiutalásokat.