Labdarúgás, Bajnokok LigájaGólgazdag mérkőzésen győzött a címvédő

2019. október 4., péntek, Sport

Hiába egyenlített háromgólos hátrányból a Salzburg, végül mégis kikapott a címvédő Liverpool vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, míg a Barcelona hátrányból fordítva győzött a vendég Internazionale ellen.

  • Fotó: UEFA Champions League
    Fotó: UEFA Champions League

A Liverpool a 36. percre már háromgólos előnyt épített ki, azonban az osztrák bajnok a 60. percben egyenlített, Mohamed Szalah újabb góljára viszont már nem tudott válaszolni. A magyar válogatott Szoboszlai Dominik 71 percet játszott a vendégcsapatban. A másik magyar érdekeltségű együttes, a Leipzig is vereséget szenvedett: a németek hazai pályán kaptak ki az Olympique Lyontól. A házigazdáknál végigjátszotta a találkozót Gulácsi Péter és Willi Orbán is.

Az Internazionale már a 3. percben vezetést szerzett, majd a hazai csapat Luis Suá­rez duplájával megfordította a találkozót. Ez volt a Barcelona 250. Bajnokok Ligája mérkőzése, és ezzel a második klub lett, amely a Real Madrid (261) után elérte ezt a mérföldkövet. Suárez két góljával már 21 BL-találatnál tart a klub színeiben, ezzel harmadik a házi ranglistán Messi (112) és Rivaldo (22) mögött.

A H-csoportban mindkét mérkőzésen idegenbeli siker született. A Chelsea a Lille vendégeként nyert, míg a tavalyi elődöntős Ajax a Valencia otthonában aratott háromgólos sikert. A holland csapat 16 egymást követő BL-mérkőzésen szerzett gólt. A csoport másik meccsén a Chelsea Tammy Abraham és Willian találataival győzött Franciaországban. A második gólt jegyző Willian nyolcadszor volt eredményes a BL-ben, nála több gólt csak Kaká rúgott a brazilok közül.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló: * E-csoport: FC Liverpool–Salzburg 4–3 (gólszerzők: Mane 9., Robertson 25., Szalah 36., 69., illetve Hvang 39., Minamino 56., Haland 60.), Genk–SSC Napoli 0–0 * F-csoport: Slavia Prága–Borussia Dortmund 0–2 (gsz.: Hakimi 35., 89.), FC Barcelona–Internazionale 2–1 (gsz.: Suarez 58., 85., illetve Martinez 3.) * G-csoport: Leip­zig–Olympique Lyon 0–2 (gsz.: Depay 11., Terrier 65.), Zenit–Benfica 3–1 (gsz.: Dzju­ba 22., Dias 70. – öngól, Azmun 78., illetve De Tomas 85.) * H-csoport: Lille–Chelsea 1–2 (gsz.: Osimhen 33., illetve Abraham 22., Willian 78.), Valencia–Ajax Amsterdam 0–3 (gsz.: Zijecs 8., Promes 34., Van de Beek 67.). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1775
szavazógép
2019-10-04: Sport - :

Szervezett játékra van szükség a pontszerzéshez (Labdarúgás)

Zsinórban másodszor is idegenben lép pályára a Sepsi OSK, amely a Jászvásári Politehnica után az FC Botoșani vendége lesz az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának nyitómérkőzésén. A ma 18 órától kezdődő találkozót az aradi Ovidiu Hațegan vezeti, a mérkőzést a Digi Sport, a Telekom Sport és a Look Sport élőben közvetíti.
2019-10-04: Sport - :

Román Kupán a szentgyörgyi sportolók (Úszás)

A sepsiszentgyörgyi Ciprian SK két sportolóját, Barabás Andrást és Maria Raluca Artenét nevezte a péntektől vasárnapig sorra kerülő úszó Román Kupa első kiírására, aminek a brassói Mihai Mitrofan Olimpiai Uszoda ad otthont. A megmérettetés az utánpótlás és az ifjúsági kórú versenyzők mellett a felnőtteknek is szól.