Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Atlétikai világbajnokságHalász Bence bronzérmes kalapácsvetésben

2019. október 4., péntek, Sport

A kalapácsvető Halász Bence bronzérmet szerzett a dohai atlétikai világbajnokságon. A tavalyi Európa-bajnokságon harmadik Halász a selejtezőben 76,90 méterrel elsőre megdobta a döntős szintet. Ez a magyar atlétika 14. érme, kalapácsvetésben pedig a hetedik.

A 22 éves nehézatléta a fináléban is jól kezdett, 78,18 méterig repítette a hétkilós kalapácsot, amit nagy kiáltással nyugtázott. Az első sorozat után ezzel a második helyen állt a háromszoros világbajnok lengyel Pawel Fajdek (79,34 m) mögött.

A második körben Halász rontott, de az élen a sorrend csak annyiban változott, hogy Fajdek túldobta a 80 métert (80,16 m). A harmadik helyen a francia Quentin Bigot (78,06 m) állt. A Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetőjének következő kísérlete is érvénytelen volt, de továbbra is őrizte második helyét.

A harmadik sorozat után már csak a legjobb nyolc folytathatta, a búcsúzók között volt az idei hetedik legjobb eredménnyel (78,39 m) rendelkező brit Nick Miller is. Innentől fordított sorrendben dobtak a versenyzők, azaz az élen álló került sorra utoljára.

A vb-negyedik Bigot negyedikre egyetlen centiméterrel megelőzte a magyar atlétát, aki nem mérette le a dobását. Fajdek ismét 80 méter fölé jutott és megerősítette első helyét (80,50 m). Az ötödik sorozat nem hozott változást a sorrendben, Halász Bence 73,76 métert dobott.

Az utolsó körben a negyedik helyen álló Nowicki kísérlete után biztossá vált, hogy lesz magyar érem. Halász dobása szektoron kívül landolt, ami azt jelentette, hogy a tavalyi Eb után a világbajnokságon is a dobogó harmadik fokára állhat fel.

Eredmény, kalapácsvetés: 1. Pawel Fajdek (Lengyelország) 80,50 m, 2. Quentin Bigot (Franciaország) 78,19, 3. Halász Bence (Magyarország) 78,18. Az olimpiai bajnok Pars Krisztián 73,05 méterrel kiesett a selejtezőben, és összesítésben a 22. helyen zárt.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 212
szavazógép
2019-10-04: Sport - :

Román Kupán a szentgyörgyi sportolók (Úszás)

A sepsiszentgyörgyi Ciprian SK két sportolóját, Barabás Andrást és Maria Raluca Artenét nevezte a péntektől vasárnapig sorra kerülő úszó Román Kupa első kiírására, aminek a brassói Mihai Mitrofan Olimpiai Uszoda ad otthont. A megmérettetés az utánpótlás és az ifjúsági kórú versenyzők mellett a felnőtteknek is szól.
2019-10-04: Magazin - :

Kiss Ernő búcsúlevele

Kiss Ernő altábornagy, az aradi vértanúk egyikének eddig ismeretlen búcsúlevelét mutatták be a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) Országos Levéltárában Budapesten.