Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Marad az alapkamat

2019. október 4., péntek, Belföld

A Román Nemzeti Bank igazgatótanácsa nem módosította az alapkamatot, amely továbbra is 2,50 százalék. A jegybank utoljára tavaly májusban emelte az irányadó kamatot.

  • Forrás: Digi24.ro
    Forrás: Digi24.ro

Augusztusban 3,9 százalékra mérséklődött az éves inflációs ráta a júliusban jegyzett 4,12 százalékhoz képest, miután júniusban 3,8 százalékon állt. Mugur Isărescu, a jegybank kormányzója tegnap ismételten elmondta, hogy az infláció szempontjából belföldi kockázati tényezőt jelent az adópolitika hosszú távú kiszámíthatatlansága, amit súlyosbít, hogy Romániában mind az idén, mind a jövő évben választások lesznek. A jegybank többször is az adópolitika szigorítását és az államháztartási bevételek növelését szorgalmazta, de a választásokra való tekintettel nem számítanak ilyen irányú változásokra. Úgy vélte, hogy az elmúlt évek bér- és nyugdíjemelései miatt egy esetleges válsághelyzetben nagyon kevés mozgástere marad a kormánynak, hogy gazdaságösztönző intézkedéseket hozzon. Isărescu szerint a folyó fizetési mérleg hiányának növekedése is egyre aggasztóbb. A külső kockázatok között említette egyebek mellett az eurózóna gazdaságának gyengülését.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2019-10-04: Belföld - :

Medve Marosvásárhelyen

Csütörtökre virradóan medve jelenlétére figyelmeztettek Marosvásárhelyen a RO-Alert rendszeren keresztül.
2019-10-04: Belföld - :

Eltörölte a bírságot

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) frissen kinevezett ügyvivő vezetője, Giorgiana Hosu első intézkedéseként semmissé nyilvánította a Monica Melencu nevére kiállított 5000 lejes bírságot.