Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Eltörölte a bírságot

2019. október 4., péntek, Belföld

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) frissen kinevezett ügyvivő vezetője, Giorgiana Hosu első intézkedéseként semmissé nyilvánította a Monica Melencu nevére kiállított 5000 lejes bírságot.

  • Forrás: B1.ro
    Forrás: B1.ro

A DIICOT múlt héten a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) segítségét kérte az áprilisban eltűnt Luiza Melencu genetikai profiljának, illetve a feltételezett gyilkos, Gheorghe Dincă pszichológiai profiljának megállapítására. Ehhez azonban a caracali lány édesanyjától, Monica Melencutól vett biológiai mintára volt szükség. Az asszony több ízben megtagadta az együttműködést, így 5000 lejes bírságot szabtak ki rá a hatóságok. Monica Melencu végül hozzájárult a mintavételhez, Giorgiana Hosu most erre hivatkozva nyilvánította semmissé a bírságot.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2019-10-04: Belföld - :

Marad az alapkamat

A Román Nemzeti Bank igazgatótanácsa nem módosította az alapkamatot, amely továbbra is 2,50 százalék. A jegybank utoljára tavaly májusban emelte az irányadó kamatot.
2019-10-04: Közélet - Nagy D. István:

Tiltakozás előtt tárgyalni (Honvéd-kúti családi kalandpark)

Semmi kifogása az ellen, ha egy városban civilek tevékenykednek, még akkor is, ha kivételesen vele szemben civilkednek, egy egészséges társadalomnak az aktivisták is részét kell hogy képezzék, ugyanakkor az lenne a normális, hogy ha valaki kifogásol valamit, akkor a döntéshozót megpróbálja elérni, azzal kommunikál, tárgyal, és csak ezt követően választja például az óvást vagy más közigazgatási utat – vélekedett Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester a Honvéd-kút környékén elképzelt kalandparkkal szembeni fellépésről. Az elöljáró azon álláspontját is megismételte, mely szerint ha valamely fejlesztésnek az az ára, hogy a környezetet rombolni kell, lemondanak az eredeti elképzelésről, és vagy máshol valósítják meg azt, vagy letesznek róla.