Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

BirkózásKét bajnoki arany- és egy bronzérem

2019. október 7., hétfő, Sport

Jó hétvégét zártak a háromszéki birkózók, akik két bajnoki arany- és egy bronzérmet szereztek a zabolai sportteremben megtartott U23-as országos bajnokságon. A megyeszékhelyi Sepsi-SIC és a Román Birkózószövetség által közösen szervezett eseményen több mint 160 sportoló lépett szőnyegre, akik mindhárom szakág – kötöttfogású, szabadfogású és női – tíz-tíz súlycsoportjában küzdöttek meg a dobogóért.

  • Fotó: Facebook / Incze Kriszta
    Fotó: Facebook / Incze Kriszta

Az országos bajnokságon érdekelt volt mindhárom sepsiszentgyörgyi klub: a SIC színeiben In­cze Kriszta és Orbán Norbert, az MSK-éban Kertész Beáta, a Sepsi ISK csapatában Narcisa Neagu és Dálnoki Márk harcolt a bajnoki babérokért. A legjobb eredmény a két SIC-es sportoló nevéhez fűződik, hiszen Incze a 65, míg Orbán a 61 kg-os súlycsoportban nem talált legyőzőre. A háromszékiek harmadik érmét Kertész szerezte, aki a 65 kg-os kategóriában a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott fel. A megyeszékhelyi sportiskolának sincs miért szégyenkeznie, hiszen Neagu és Dálnoki is negyedik lett: előbbi az 59, míg utóbbi az 57 kg-os súlycsoportban harcolt.

– Megítélésem szerint nagyon jó eredményt értek el a sepsiszentgyörgyi birkózók az U23-as országos bajnokságon. Ezt annak tükrében mondom, hogy Incze Krisztán kívül a többiek mind ifjúsági sportolók, így mindannyian nagyot küzdöttek. A versennyel kapcsolatosan csak jó visszajelzéseket kaptunk, ugyanis a résztvevők kiválóra értékelték a szervezésünket. Köszönettel tartozom Kovászna és Zabola önkormányzatának, a Sepsi SIC-nek és minden egyes támogatónak, akik hozzájárultak a viadal gondmentes lebonyolításához – nyilatkozta érdeklődésünkre Mátéfi Árpád edző.

– Ez a verseny jó felkészülést jelentett számomra a hónap végén Budapesten megrendezendő U23-as világbajnokságra. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy ebben a korosztályban itthon nincs komoly ellenfelem, így már hozzászoktam a sikerhez. Ennek ellenére egy országos bajnokság az országos bajnokság, és a győzelemért azért oda kellett tennem magam – jelentette ki megkeresésünkre a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta, aki hozzátette: mivel utolsó éves a 23 év alatti kategóriában, mindképpen aranyéremre hajt a Magyarországon sorra kerülő világversenyen.

Az eredmények: T lányok, 59 kg: 1. Ana Adreea (Bukaresti Steaua CSA), 2. Denisa Fodor (Dévai Sportprogramos Líceum), 3. Mihaela Bărbulescu (Craiovai MSK), 4. Narcisa Neagu (Sepsiszentgyörgyi MSK); 65 kg: 1. Incze Kriszta (Sepsi-SIC), 2. Cristina Covaci (Onești-i ISK), 3. Kertész Beáta (Sepsiszentgyörgyi MSK) T fiúk, 57 kg: 1. Răzvan Kovacs (Craiovai CSU), 2. Matei Zainea (Călărași), 3. Samuel Zainea (Călărași), 4. Dálnoki Márk (Sepsi ISK); 61 kg: 1. Orbán Norbert (Sepsi-SIC), 2. Sergiu Constantin (Craiovai CSU), 3. Géczi Lajos (Szászrégeni ISK) T csapatverseny, szabadfogású birkózás: 1. Craiovai CSU 100 pont, 2. Kolozsvári CSU 77 pont, 3. Călărași 53 pont... 7. Sepsi-SIC 25 pont... 18. Sepsi ISK 12 pont; női birkózás: 1. Craiovai MSK 140 pont, 2. Bukaresti Steaua CSA 120 pont, 3. Dévai Sportprogramos Líceum 35 pont... 5. Sepsi-SIC 25... 18. Sepsiszentgyörgyi MSK 8 pont.


Lemaradtak a dobogóról

A megyeszékhelyi sportiskola két edzője és három sportolója Bulgáriában töltötte a hétvégét, ahol az ifjúsági II-es és III-as birkózó Balkán-bajnokságon vettek részt, ám sajnos kevés sikerrel. Kertész Dávid és Barabás György irányítása alatt a 46 kg-os kategóriában Nemes-Nagy Vivien hetedik, a 66 kg-osok között Sere Barbara ötödik lett (mindketten ifi III-asok), míg az 55 kg-os súlycsoportban harcoló Kertész Mátyás (ifi II.) a hatodik helyen fejezte be a szomszédos országbeli viadalt. – Különösebb eredmény nélkül tértünk haza Bulgáriából, hiszen senki sem hozta várt formáját, így lemaradtunk a dobogóról. Többet reméltem a sportolóinktól, főleg Sere Barbarától, de most ez van – jelentette ki egy kicsit szomorkásan Kertész Dávid, a megyeszékhelyi sportiskola trénere.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 213
szavazógép
2019-10-07: Sport - :

Csuszovityina a nyolcadik olimpiájára készülhet (Torna-vb)

A nyolcadik olimpiájára készülhet az üzbég tornász, Okszana Csuszovityina, akinek a kvótaszerzése a Stuttgartban zajló világbajnokságon vált biztossá. A 44 éves sportoló az egyéni összetett selejtezőjében mindössze a 87. helyen végzett, ám a sportág bonyolult kvalifikációs rendszere révén a kvóták újraelosztásánál a fel nem használt indulási jogok egyikét megkapja majd a szerenkénti döntők után.
2019-10-07: Sport - :

Molnár Ede tízórás versenyen győzött (Hegyikerékpározás)

Először rendezték meg a Red Bull Vampire Trails hegyikerékpáros versenyt, amely rendhagyó módon zajlott, hiszen a résztvevők napnyugtakor párban vágtak neki a megmérettetésnek, majd tíz óra elteltével haladtak át a célvonalon. Az eseménynek szeptember 28-án és 29-én Törcsvár adott otthont, ahol a Molnár Ede–Bogdan Duca páros az első helyen végzett.