Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Mezőgazdászok fóruma

2019. október 8., kedd, Gazdakör

Nagyszabású agrárrendezvényre kerül sor holnap Bukarestben. Több ezer meghívott gazda, agrárszakember, hivatalos intézmények és civil szervezetek képviselői lesznek jelen a Romexpo csarnokában, ahol az agrár- és élelmiszeripari termékek országos napja alkalmával reggel 10-kor kezdődik a Mezőgazdászok fóruma – kiértékelés és perspektívák nevet viselő átfogó rendezvény.

Háromszékről több mint száz gazda utazik az eseményre. A mezőgazdasági minisztérium által szervezett fórumon többek között felszólal Petre Daea agrárminiszter, Viorica Dăncilă miniszterelnök, Ioan Aurel Pop akadémikus, a Román Akadémia elnöke, valamint több civil szervezet képviselője is. A résztvevők számára Phil Hogan uniós mezőgazdasági biztos is üzenetet küld, ezt a hivatalos megnyitó után olvassák fel.

A fórumon díjazni fogják az ország legjobb mezőgazdászait, a kiemelkedő eredményeket elért farmereket. Több háromszéki gazda is kiválósági díjak várományosa, ezeket Viorica Dăncilă miniszterelnök fogja átadni. A kitüntetett gazdákról a Gazdakör jövő heti számában számolunk be.

A Fórummal párhuzamosan kiállítást is szerveznek, ahol agrár- és élelmiszeripari termékeket előállító vállalkozások mutathatják be termékeiket. A kiállítók között többen háromszéki hagyományos termékeket fognak bemutatni. A többnapos kiállítás a nagyközönség számára csütörtökön is nyitva tart, így sokan megismerhetik, megízlelhetik és meg is vásárolhatják Háromszék agrár- és élelmiszeripari kincseit.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1053
szavazógép
2019-10-08: Gazdakör - Bokor Gábor:

Juhfarmlátogatás

Juhfarmok látogatását szervezik a Székely Gazdaegyesületek Szervezetének falugazdászai. A program nyomán három juhfarmot tekinthetnek meg az érdeklődők, köztük hús-, illetve tejtermelésre szakosodott gazdaságot és egy vegyes hasznosításra berendezett juhászatot.
2019-10-08: Gazdakör - Incze Péter:

Határidők a még pályázható intézkedéseknél (Vidékfejlesztés)

Cătălina Savint, a megyei vidékfejlesztési hivatal igazgatónőjét kérdeztük a még pályázható intézkedésekről és a pályázatok letevésének, illetve az ügynökség számítógépes rendszerébe való feltöltésének utolsó határidejéről.