Mezőgazdászok fóruma

2019. október 8., kedd, Gazdakör

Nagyszabású agrárrendezvényre kerül sor holnap Bukarestben. Több ezer meghívott gazda, agrárszakember, hivatalos intézmények és civil szervezetek képviselői lesznek jelen a Romexpo csarnokában, ahol az agrár- és élelmiszeripari termékek országos napja alkalmával reggel 10-kor kezdődik a Mezőgazdászok fóruma – kiértékelés és perspektívák nevet viselő átfogó rendezvény.

Háromszékről több mint száz gazda utazik az eseményre. A mezőgazdasági minisztérium által szervezett fórumon többek között felszólal Petre Daea agrárminiszter, Viorica Dăncilă miniszterelnök, Ioan Aurel Pop akadémikus, a Román Akadémia elnöke, valamint több civil szervezet képviselője is. A résztvevők számára Phil Hogan uniós mezőgazdasági biztos is üzenetet küld, ezt a hivatalos megnyitó után olvassák fel.

A fórumon díjazni fogják az ország legjobb mezőgazdászait, a kiemelkedő eredményeket elért farmereket. Több háromszéki gazda is kiválósági díjak várományosa, ezeket Viorica Dăncilă miniszterelnök fogja átadni. A kitüntetett gazdákról a Gazdakör jövő heti számában számolunk be.

A Fórummal párhuzamosan kiállítást is szerveznek, ahol agrár- és élelmiszeripari termékeket előállító vállalkozások mutathatják be termékeiket. A kiállítók között többen háromszéki hagyományos termékeket fognak bemutatni. A többnapos kiállítás a nagyközönség számára csütörtökön is nyitva tart, így sokan megismerhetik, megízlelhetik és meg is vásárolhatják Háromszék agrár- és élelmiszeripari kincseit.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 204
szavazógép
2019-10-08: Gazdakör - Bokor Gábor:

Juhfarmlátogatás

Juhfarmok látogatását szervezik a Székely Gazdaegyesületek Szervezetének falugazdászai. A program nyomán három juhfarmot tekinthetnek meg az érdeklődők, köztük hús-, illetve tejtermelésre szakosodott gazdaságot és egy vegyes hasznosításra berendezett juhászatot.
2019-10-08: Gazdakör - Incze Péter:

Határidők a még pályázható intézkedéseknél (Vidékfejlesztés)

Cătălina Savint, a megyei vidékfejlesztési hivatal igazgatónőjét kérdeztük a még pályázható intézkedésekről és a pályázatok letevésének, illetve az ügynökség számítógépes rendszerébe való feltöltésének utolsó határidejéről.