Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elítéltek egy ügyészt

2019. október 8., kedd, Belföld

Vesztegetés elfogadása miatt jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a főügyészség egyik volt ügyészét.

A legfelsőbb bíróság elutasította tegnap a Cătălin Nicolae Ceort által benyújtott óvást, és fenntartotta a perében 2018 májusában kimondott alapfokú ítéletet, amely szerint az egykori ügyésznek négy évet kell börtönben ülnie. Ugyanabban az ügyben Victor Ignat volt ügyvédet három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték vesztegetés elfogadásában való bűnrészesség miatt. A korrupcióellenes ügyészség szerint 2016 decemberében az akkor ügyészi tisztséget betöltő Cătălin Ceort 260 ezer eurót kért Victor Ignat ügyvéden keresztül egy adócsalással és pénzmosással gyanúsított üzletembertől (aki tanúként csatlakozott a perhez) cserébe azért, hogy számára kedvező döntést hozzon az ügyé­ben. A volt ügyészt rajtakapták, amint átvett 30 ezer eurót az üzletembertől.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2019-10-08: Belföld - :

Szó sem lehet kegyelemről

Nem merül fel, hogy Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt jelenleg börtönben lévő volt vezetője kegyelmet kapjon – jelentette ki tegnap Viorica Dăncilă kormányfő. „Fel sem merül ez a lehetőség” – válaszolta a miniszterelnök az Adevărul Live műsorában, amikor arról kérdezték, kegyelmet adna-e Dragneának abban az esetben, ha államfővé választanák.
2019-10-08: Belföld - :

Kivizsgálják a caracali rémet

Pszichiátriai vizsgálatra az országos törvényszéki orvostani intézetbe viszik kedden Gheor­ghe Dincăt – tájékoztattak bírósági források.