Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szó sem lehet kegyelemről

2019. október 8., kedd, Belföld

Nem merül fel, hogy Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt jelenleg börtönben lévő volt vezetője kegyelmet kapjon – jelentette ki tegnap Viorica Dăncilă kormányfő. „Fel sem merül ez a lehetőség” – válaszolta a miniszterelnök az Adevărul Live műsorában, amikor arról kérdezték, kegyelmet adna-e Dragneának abban az esetben, ha államfővé választanák.

  • Forrás: Digi24
    Forrás: Digi24

Viorica Dăncilă szomorúságának adott hangot a miatt a bírósági eljárás miatt, amelyben a volt szociáldemokrata pártelnök azt próbálja bebizonyítani, hogy szabálytalanul választották őt az alakulat élére. „Biztos vagyok benne, hogy nem fog semmit elérni, mert betartottuk az összes jogi normát. Nem beszéltem Dragneával, amióta letartóztatták, nem tudom, mi késztette erre a lépésre. Tegnap este láttam, hogy valaki azt mondta, megbeszéljük, hogy onnan kapok utasításokat... Semmiféle beszélgetést nem folytattam Liviu Dragneával, és sajnálatos, hogy vannak olyan emberek, akik olyan dolgokhoz folyamodnak, amelyeknek semmi igazságmagvuk nincs” – mondta az SZDP elnöke.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 220
szavazógép
2019-10-08: Belföld - :

Kormányalakítási dilemmák

A bizalmatlansági indítvány megszavazása után javaslatot tesz a Szociáldemokrata Pártnak, hogy építsék vissza a parlamenti többséget az alakulat köré, ám ebből hagyják ki Viorica Dăncilăt, Mihai Fifort és társaikat – jelentette ki tegnap Victor Ponta, a Pro Románia elnöke. Hozzáfűzte: feljegyzett noteszébe néhány kormányfőjelöltet, akik alkalmasak, tapasztaltak és nincs pártkönyvük. A Liberálisok és Demokraták Szövetségének elnöke viszont úgy látja, az SZDP körül nem szerveződhet újabb kabinet.
2019-10-08: Belföld - :

Elítéltek egy ügyészt

Vesztegetés elfogadása miatt jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték a főügyészség egyik volt ügyészét.