Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elbúcsúztatták a dunai hajóbaleset áldozatait

2019. október 8., kedd, Világfigyelő

Hagyományos dél-koreai felvonulással és az erre az alkalomra írt koreai zeneművel, a Rekviemmel búcsúztatták a Hableány hajó balesetének áldozatait tegnap Budapesten az Olimpiai Parkban.

  • Fotó: MTI / Balogh Zoltán
    Fotó: MTI / Balogh Zoltán

A Szo Dzse Cson Dzsong Eup dél-koreai tradicionális zenekar tagjai az Olimpiai Parktól vonultak a Margit hídra, ahonnan rózsákat szórtak a vízbe, így vettek végső búcsút dél-koreai hagyományok szerint a májusi tragédia koreai és magyar áldozataitól.

Cso Kjo Szik, a Koreai Köztársaság nagykövete a búcsúztatáson emlékeztetett arra, hogy a Hableányon 35-en utaztak, 33 dél-koreai turista és a kéttagú magyar személyzet. Hét koreai turistát sikerült kimenteni, és 27 áldozat holttestét találták meg a hatóságok. Hangsúlyozta: a fájdalmas esemény után a magyar kormány minden szükséges erőforrást rendelkezésre bocsátott az eltűntek felkutatásához.

Nagyné Varga Melinda, a Fővárosi Önkormányzat főosztályvezetője kiemelte: a fájdalmat a szavak helyett a zene tudja leginkább kifejezni. Mint mondta, a hétfői koncerten a tragédiát követően született Rekviem című mű csendült fel az áldozatok tiszteletére, amelyet Ri Kom Szop koreai zeneszerző komponált.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz az elnökválasztás első fordulójában?eredmények
szavazatok száma 174
szavazógép
2019-10-08: Közélet - Nagy B. Sándor:

Koldusopera-bemutató a színházban

Az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású produkciójának bemutatójára készül a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház: Bertolt Brecht Koldusoperáját (Háromgarasos operáját) a Szegedi Szabadtéri Játékokkal együttműködésben állította színpadra a társulat Bocsárdi László rendezésében. Az augusztusban Szegeden tartott előadások után a produkció átdolgozott formában, az eredeti szöveghez hűen, három felvonásban kerül bemutatásra Sepsiszentgyörgyön ma 19 órától a színház nagytermében.
2019-10-08: Világfigyelő - :

A skót főbíróság elvetette a megállapodás nélküli brexit bírói tilalmát kezdeményező keresetet

Elvetette tegnap a polgári peres ügyekben illetékes legfőbb skóciai bíróság azt a keresetet, amelynek célja a rendezetlen brexit tilalmának bírósági megerősítése lett volna.