Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Törökországot fenyegeti Trump

2019. október 8., kedd, Világfigyelő

Donald Trump amerikai elnök a gazdasága teljes tönkretételével és megsemmisítésével fenyegette meg Törökországot tegnapi Twitter-bejegyzésében.

  • Forrás: aljazeera.com
    Forrás: aljazeera.com

Az elnök  hangsúlyozta: „Amennyiben Törökország olyan lépést tesz, amelyet kimagasló és páratlan bölcsességem alapján megengedhetetlennek ítélek, abban az esetben tönkreteszem és eltörlöm a török gazdaságot.” A Fehér Ház vasárnap este közleményben jelentette be, hogy nem támogatja a várható török hadműveleteket Észak-Szíriában, és – ahogyan Stephanie Grisham szóvivőnő fogalmazott – „nem is bonyolódik bele”. Az amerikai katonák tegnap meg is kezdték a kivonulást Szíria északkeleti vidékeiről. Törökország a hétvégén csapatokat és fegyvereket vont össze a Szíriával szomszédos határra azt követően, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök bejelentette, országa hadműveleteket indít az Egyesült Államok által támogatott kurd fegyveres koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők ellen.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 1168
szavazógép
2019-10-08: Világfigyelő - :

A skót főbíróság elvetette a megállapodás nélküli brexit bírói tilalmát kezdeményező keresetet

Elvetette tegnap a polgári peres ügyekben illetékes legfőbb skóciai bíróság azt a keresetet, amelynek célja a rendezetlen brexit tilalmának bírósági megerősítése lett volna.
2019-10-08: Világfigyelő - :

Kormányt alakíthat Sebastian Kurz

Kormányalakítási megbízást adott tegnap Alexander Van der Bellen osztrák államfő Sebastian Kurznak, a szeptemberi előrehozott parlamenti választáson győztes Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetőjének.