Közlekedésrendészek hétvégi fogásai

2019. október 8., kedd, Közélet

A Kovászna megyei közlekedésrendészet munkatársai 7 forgalmi jellegű bűncselekményt észleltek az elmúlt hétvégén, 162 szabálysértést jegyzőkönyveztek, 121 bírságot róttak ki, 10 gépjárművezetői jogosítványt és 4 forgalmi engedélyt felfüggesztettek.

Kézdivásárhelyen igen szorgoskodtak szombatról vasárnapra virradó éjjel. Éjfél előtt igazoltatták egy külföldi időleges rendszámmal közlekedő személygépkocsi vezetőjét. Kiderült, a kocsi forgalmi engedélye lejárt, vezetőjének nincs jogosítványa. Éjfélkor egy 45 éves férfit kaptak el jogosítvány nélkül, ráadásul ittasan, leheletében 0,55 mg/l szesztartalmat mért a szonda. Vasárnap hajnalban nagyon ittas 50 éves sofőrt kaptak el. Esetében 1,06 mg/l alkoholtartalmat mutatott a műszer.

Szombat este a Szárazajta és Nagybacon közötti úton tetten értek egy 17 éves fiatalembert, aki nem rendelkezik jogosít­vánnyal, és az általa vezetett gépkocsi időleges forgalmi engedélye lejárt. Vasárnap Papolcon egy 53 éves, jogosítvány nélküli igen ittas (1,03 mg/l) vezetőt azonosítottak. Szombat délelőtt Er­dőfülében értek tetten egy 29 éves ittas (0,59 mg/l) vezetőt, aznap kevéssel éjfél előtt Gidófalván a helybeli és sepsibodoki őrs közös járőre kapott el egy 55 éves ittas (0,94 mg/l) sofőrt. Esetenként jogtalan, ittas vezetésért vagy forgalomba be nem írt gépjármű vezetéséért nyitottak bűnügyi vizsgálati iratcsomót. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 210
szavazógép
2019-10-08: Közélet - Bokor Gábor:

Zakuszkafesztivál Kovásznán

Harmadik alkalommal szervezett Zakuszkafesztivált a kovásznai Pokolsár Egyesület. A szombaton zajlott rendezvény zakuszkaversenyébe 31 üvegnyi finomsággal iratkoztak a konyhaművészetek és saját, illetve ismerőseik hasának elkötelezettjei – nemcsak kovásznaiak, hanem idegenből érkezettek is. A zsűrinek nehéz dolga volt, a finomságok sok esetben csak apró, szakemberek által észlelhető részletekben különböztek.
2019-10-08: Közélet - :

Felmentették Markó Attilát

Jogerősen felmentette a legfelsőbb bíróság kedden Markó Attila egykori kisebbségügyi államtitkárt, az RMDSZ volt sepsiszentgyörgyi parlamenti képviselőjét, akire - a restitúciós hatóság kártérítési bizottságának volt tagjaként - első fokon öt év letöltendő börtönbüntetést szabott ki a bukaresti táblabíróság egy korrupciós perben.