Gazdasági műhely

2019. október 9., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Romániai Magyar Üzleti Egyesület (RMÜE) november 14–15-én Székelyudvarhelyen a Hargita Business Centerben gazdasági műhelyfoglalkozást tart.

  • Fotó: RMÜE
    Fotó: RMÜE

A Ki vezet? TE vagy az AGYAD? címmel azt járják körül a résztvevők, hogyan segíti a szervezeti idegtudomány a vezetőt interperszonális kapcsolatai menedzselésében. A műhelymunka házigazdája Molnár Rita tehetségmenedzsment-szakértő, szervezeti és humánerőforrás-, valamint kulturális és vezetői tanácsadó.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 282
szavazógép
2019-10-09: Pénz, piac, vállalkozás - :

Felére csökkent a faexport (Fafeldolgozás)

A rétyi fűrészüzemet is működtető Holzindustrie Schweighofer vezetői szerint a hazai gömbfa ára a legmagasabb Európában, így a hazai fűrészáruexport tavaly csaknem a felére csökkent. Az osztrák vállalat központi és helyi vezetői az általuk működtetett elektronikus követőrendszert is bemutatták, miután a hazai sajtóban ismét téma volt az illegális erdőkivágások helyzete.
2019-10-09: Pénz, piac, vállalkozás - :

Csökkenő átlagkereset

Augusztusban a nettó átlagkereset 75 lejjel volt kevesebb, mint egy hónappal korábban. A statisztikai intézet adatai szerint átlagosan 3044 lejt vitt haza egy munkavállaló, vagyis bruttó 4981 lej volt a bére.