Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Oscarra jelölt filmek

2019. október 9., szerda, Magazin

Kilencvenhárom ország küldött nevezést nemzetközi film kategóriában az Oscar-díjra – jelentette be az Amerikai Filmakadémia. Ghána, Nigéria és Üzbegisztán először nevezett alkotást. Magyarország Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét indítja a versenyben.

  • Jelenet az Akik maradtak című filmből
    Jelenet az Akik maradtak című filmből

Az akadémia igazgatótanácsa áprilisban döntött arról, hogy az idegen nyelvű film kategóriát nemzetközi film kategóriára változtatja, amelybe az Egyesült Államokon kívül gyártott, főként nem angol nyelvű, 40 percnél hosszabb, egész estés mozifilmek nevezhetők, és a kiválasztott filmek szűkített listáját kilencről tízre bővíti. A tízes listát december 16-án hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjra jelölt öt filmet pedig január 13-án jelentik be – olvasható az akadémia közleményében. Az Oscar-díj jelöltjeit a filmakadémia tagjai választják ki. Az Oscar-díjak ünnepélyes átadása február 9-én lesz Los Angelesben.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 215
szavazógép
2019-10-09: Magazin - :

Indul a „Gyermekpáva”

Október 25-én indul a Fölszállott a páva új gyerekévada, amelyben a hagyományőrzés mellett a környezettudatosság is fontos szerepet kap. Az MTVA közleménye szerint a műsor a szeptemberi válogatók legjobb pillanataival indul október 25-én a Duna Televízióban. A két felvezető adásból fog kiderülni, hogy kikkel találkozhat a közönség a november 8-án induló élő adásokban.
2019-10-09: Magazin - :

A Louvre kollekciójának negyedmillió darabját költöztetik

A Louvre gyűjteményének mintegy 250 ezer darabja költözik ki Párizsból a múzeum tegnap megnyílt új raktárába és megőrzési központjába. Jean-Luc Martinez, a Louvre igazgatója a The Art Newspapernek elmondta, hogy a francia fővárostól 200 kilométerre fekvő Livéinben létesült új intézmény nem lesz nyilvános, csak a kurátorok és a kutatók számára tart nyitva.