Három Sepsi-SIC-es játékos kapott behívót a válogatottba

2019. október 10., csütörtök, Sport

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC együttesétől Annemarie Gödri-Părău, Demeter Nóra és Orbán Nicolett kapott behívót a román felnőtt női kosárlabda-válogatottba, amely novemberben két Európa-bajnoki selejtezőt játszik. A nemzeti csapat új vezetőedzője, a török Ayhan Avci által kihirdetett 14 fős keretből három-három játékost a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK csapata ad, ketten a szebb napokat is megért târgoviștéi együttesből érkeznek, a Kolozsvári U és a Brassói Olimpia egy-egy kosarast küld a válogatottba, míg négyen külföldről érkeznek haza újra felvenni a címeres mezt.

  • Fotó: FRB
    Fotó: FRB

A válogatottba behívott játékosok: Annemarie Gödri-Părău (Sepsi-SIC), Kilin Tünde (Kolozsvár U), Alina Podar (Szatmárnémeti VSK), Carla Popescu (Szatmár), Claudia Cuic (Galatasaray), Romina Filip (Brassói Olimpia), Gabriela Irimia (Târgoviște), Gabriela Mărginean (Cukurova Basketbol), Demeter Nóra (Sepsi-SIC), Alexandra Ghiță (Târgoviște), Orbán Nicolett (Sepsi-SIC), Elisabeth Pavel (Basket Costa x l’Unicef), Adina Stoiedin (Szatmár), Ashley Walker (Passalacqua Basket Ragusa).

Romániát a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőinek D-csoportjába sorsolták be, ahol Olaszország, Csehország és Dánia az ellenfele. A trikolórok első meccsüket november 14-én játsszák, amikor is Temesváron fogadják a dánok legjobbjait, majd három nappal később Csehországban vendégeskednek. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1271
szavazógép
2019-10-10: Sport - Tibodi Ferenc:

Győzött mindkét háromszéki csapat (Női kosárlabda)

Remek hétközi fordulót zártak a háromszéki csapatok: a női kosárlabda Nemzeti Liga Nyugati csoportjának 3. körében a címvédő Sepsi-SIC 90–54 arányban legyőzte a Sepsi BC egykori kiválóságával, Florina Gabriela Stanici-csal (Diaconu) kezdő Bukaresti Rapidot; a Keleti csoport nyitó etapjában a Kézdivásárhelyi SE idegenből hozta el a győztesnek járó pontokat, hiszen 80–43-ra nyert a Marosvásárhelyi Sirius alakulatának otthonában.
2019-10-10: Sport - :

Bajnoki arany- és ezüstérem (Motokrossz)

Jó hétvégét és idényt zártak a háromszéki motokrosszosok, miután a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián megnyerte a román bajnokság MX2-es kategóriáját, míg az ozsdolai Ördög Zoltán második lett a 85 köbcentis géposztályban. A ciolpani-i viadal egyben a Balkán-bajnokság utolsó megmérettetése is volt, amelyet Ördög Zoltán szintén a második helyen fejezett be.