MotokrosszBajnoki arany- és ezüstérem

2019. október 10., csütörtök, Sport

Jó hétvégét és idényt zártak a háromszéki motokrosszosok, miután a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián megnyerte a román bajnokság MX2-es kategóriáját, míg az ozsdolai Ördög Zoltán második lett a 85 köbcentis géposztályban. A ciolpani-i viadal egyben a Balkán-bajnokság utolsó megmérettetése is volt, amelyet Ördög Zoltán szintén a második helyen fejezett be.

  • Fotó: Ady Pustiniuc
    Fotó: Ady Pustiniuc

Szombaton és vasárnap Ciolpani adott otthont a négyfordulós román moto­krosszbajnokság utolsó viadalának, amelyet a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián úgy nyert meg, hogy a két futam egyikén sem talált legyőzőre. Tompa korábban a pontvadászat másik három versenyén is diadalmaskodott, és így 2013 után ismét román bajnok lett. A megmérettetés a Balkán-bajnokság utolsó állomása is volt egyben, amelyet sportolónk szintén megnyert, de mivel a sorozat más versenyein nem vett részt, így csak ezzel a futamgyőzelemmel büszkélkedhet. „Annak ellenére, hogy makacs vállsérülése miatt egész évben nem tudott százszázalékos teljesítményt nyújtani, remek ez az eredmény. Egy bajnoki cím, az bajnoki cím, és elégedett vagyok mindazzal, amit elért a fiam” – nyilatkozta érdeklődésünkre Tompa Csaba, motorosunk édesapja, aki azt is elárulta, hogy Krisztián a napokban újabb vállműtéten esett át, és felépülése várhatóan hat hónapot vesz igénybe.

A felső-háromszéki Ördög Zoltán idén a 85 cm3-es kategóriában volt érdekelt, a román bajnokság előző három versenyét a második helyen fejezte be, most viszont harmadikként intették le, és így csapatársa mögött ezüstéremmel zárta az országos bajnokságot. Ördög a Balkán-bajnokság utolsó futamán is harmadik lett, és összességében második volt a sorozatban. „Zoltánnak ez az első éve a 85 cm3-es géposztályban, s ennek tükrében nagyon remek ez az eredmény. Végig meccseltünk az ellenfeleinkkel, keményen harcolt, de még van, ahová fejlődni” – mesélte megkeresésünkre Ördög István, az ozsdolai motokrosszos édesapja, edzője.

Eredmény: * Ciolpani, 85 cm3: 1. Marius Achim Popovici (Top Cross Oto­peni), 2. Hrisztijan Georgjev (bolgár), 3. Ördög Zoltán (Top Cross Otopeni) t MX2: 1. Tompa Krisztián (Sugás Motoros Klub), 2. Petru Iosif (Top Cross Otopeni), 3. Balázs István (Marosvásárhelyi VSK) * román bajnokság, végeredmény, 85 cm3: 1. Marius Achim Popovici, 2. Ördög Zoltán, 3. Mihai Roman Dine (Top Cross Otopeni); MX2: 1. Tompa Krisztián, 2. Balázs István, 3. Petru Iosif t Balkán-bajnokság, végeredmény, 85 cm3: 1. Hrisztjian Georgjev, 2. Ördög Zoltán, 3. Viktor Boriszlavov.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2667
szavazógép
2019-10-10: Sport - Tibodi Ferenc:

Három Sepsi-SIC-es játékos kapott behívót a válogatottba

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC együttesétől Annemarie Gödri-Părău, Demeter Nóra és Orbán Nicolett kapott behívót a román felnőtt női kosárlabda-válogatottba, amely novemberben két Európa-bajnoki selejtezőt játszik. A nemzeti csapat új vezetőedzője, a török Ayhan Avci által kihirdetett 14 fős keretből három-három játékost a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK csapata ad, ketten a szebb napokat is megért târgoviștéi együttesből érkeznek, a Kolozsvári U és a Brassói Olimpia egy-egy kosarast küld a válogatottba, míg négyen külföldről érkeznek haza újra felvenni a címeres mezt.
2019-10-10: Sport - :

Sorsdöntő Eb-selejtező előtt a magyarok (Labdarúgás)

Döntő forduló előtt áll a magyar és a walesi labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat 7. játéknapján, ugyanis az eredmények kedvezőtlen alakulása esetén mindkét csapatnak már csak matematikai esélye marad a kvalifikációra.