Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásSorsdöntő Eb-selejtező előtt a magyarok

2019. október 10., csütörtök, Sport

Döntő forduló előtt áll a magyar és a walesi labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat 7. játéknapján, ugyanis az eredmények kedvezőtlen alakulása esetén mindkét csapatnak már csak matematikai esélye marad a kvalifikációra.

  • Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

Marco Rossi harmadik helyen álló együttese akkor kerülne távol az Eb-részvétel kiharcolásától, ha kikap az esélyesebb, világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként, miközben a vele azonos pontszámmal álló Szlovákia hazai pályán felülmúlja Wales együttesét. Ez esetben az éllovas horvátok előnye négy, a második szlovákoké három pontra nőne a magyarokkal szemben úgy, hogy mindhárom válogatottnak már csak két mérkőzése marad hátra. Ráadásul a szlovákok megelőzése – a rosszabb egymás elleni eredmények miatt – csak úgy lenne lehetséges, ha az utolsó két körben kikapnának a horvátoktól, majd hazai pályán a sereghajtó Azerbajdzsán ellen sem tudnának győzni.

A szigetországiak számára szintén az „életben maradás” a tét Nagyszombatban, mert vereség esetén számukra is csak matematikai esély marad az Eb-indulást jelentő első két hely megszerzésére, mivel hátrányuk hatpontosra hízna a szlovákokkal szemben. Amennyiben viszont Wales begyűjti a három pontot, teljesen nyílttá válna a küzdelem a csoport második helyéért, mert – a magyarok spliti vereségével számolva – három kilencpontos csapat lenne a horvátok mögött. A magyarok esetleges bravúros szereplése pedig azt jelentené, hogy előnyből várnák a hajrát. A nagyszombati döntetlen mind Wales, mind Magyarország számára reális esélyt hagyna a kijutásra abban a reményben, hogy a horvátok novemberben hazai pályán is felülmúlják a szlovákokat, és így akár a záró játéknapon a Wales–Magyarország találkozó dönthetne a kijutásról.

Marco Rossi nincs épp ideális helyzetben a magyar válogatott Eb-selejtezője előtt ugyanis sárga lapos eltiltás miatt nem léphet pályára Baráth Botond és Nagy Ádám, sérülés miatt Pátkai Máté, Szoboszlai Dominik, Tamás Krisztián, Bese Barnabás, Fiola Attila, Kalmár Zsolt és Vinícius Paulo sem játszhat, így a szövetségi kapitány valós választási helyzet helyett kényszerhelyzetbe került a Horvátország elleni mérkőzésre.

Magyarország ma 21.45-től Horvátország vendégeként lép pályára, majd vasárnap 19 órától Azerbajdzsán ellen játszik a Groupama Arénában Európa-bajnoki selejtezőt. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti. Románia szombaton 19 órától a Feröer-szigetek otthonában szerepel, míg kedden 21.45-től Norvégia látogat a Nemzeti Arénába. A találkozókat a PRO TV közvetíti élőben.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 239
szavazógép
2019-10-10: Sport - :

Bajnoki arany- és ezüstérem (Motokrossz)

Jó hétvégét és idényt zártak a háromszéki motokrosszosok, miután a sepsiszentgyörgyi Tompa Krisztián megnyerte a román bajnokság MX2-es kategóriáját, míg az ozsdolai Ördög Zoltán második lett a 85 köbcentis géposztályban. A ciolpani-i viadal egyben a Balkán-bajnokság utolsó megmérettetése is volt, amelyet Ördög Zoltán szintén a második helyen fejezett be.
2019-10-10: Magazin - :

Színházi pörgés Gyergyószentmiklóson (Romániai nemzetiségi teátrumok fesztiválja)

Pénteken kezdődik Gyergyószentmiklóson a romániai nemzetiségi színházak fesztiválja, amelyen 14 város színháza húsz előadást mutat be négy különböző nyelven – közölte a szervező Figura Stúdió Színház.