FallabdaRangos ifjúsági versenyen játszottak

2019. október 16., szerda, Sport

A szlovák Junior Open nemzetközi fallabda megmérettetést október 11. és 13. között Pozsonyban szervezték meg. A viadal az európai ifjúsági körverseny egyik szakasza volt, hét kategóriában 74 sportoló tette próbára magát. Romániából hét fallabdázó nevezett a Remat Călărași Club és a sepsiszentgyörgyi Kovászna Squash SKE színeiben.

Románia mellett még a házigazda Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna, Oroszország, Csehország, Ausztria, Magyarország, Németország, Anglia, Lengyelország, Málta és Skócia képviseltette magát. A Kovászna Squash SKE színeiben három fiú tette próbára magát: Dávid Márk a tizenöt év alatti, míg Bodor Bence és Szén Tamás a tizenhét év alatti korosztályban képviselte a háromszéki klubot és az országot. Bodor Bence a 7., Szén Tamás a 9. helyen végzett a kategóriájában, míg Dávid Márk a 16. lett. Románia legjobb eredménye Andreea Ghiorghișor nevéhez fűződik, aki harmadik lett a tizenöt év alatti lányok között.

„Bence a sorsolás során nem volt szerencsés, hiszen nagyon nehéz csoportba került, ahol mindkét ellenfelétől kikapott, majd a helyosztókat két győzelemmel a 7. helyen zárta. Részben elégedett vagyok a játékával, viszont figyelmetlenség miatt több hibát elkövet, fejben kell még sokat erősödnie, és jönnek majd a jobb eredmények is. Márk hozzáállása kitűnő volt, ugyanis az előző tornákhoz képest nagyon készült minden mérkőzésére fejben és fizikailag egyaránt. Négy mérkőzéséből kettő esetében láttam esélyt a győzelemre, viszont a versenyhelyzet kezelése nem volt a legmegfelelőbb, így alulmaradt. Tamás először szerepelt nemzetközi versenyen, nem is voltak nagy elvárásaim irányába. U17-ben tapasztalt ellenfelekkel kellett szembenéznie, ahol jelenleg esélytelennek bizonyult” – fogalmazott Bara Hunor edző.

A háromszéki fallabdázók a napokban Szegeden vesznek részt edzőtáborban, majd péntektől Budapesten, a magyar Junior Open nemzetközi fallabdaversenyen bizonyíthatnak. A játékosok versenyen való részvételét Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatja. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 272
szavazógép
2019-10-16: Sport - :

Idegenben kezd a KSE (Női kosárlabda, Román Kupa)

Ma délelőtt a Nagyváradi Rookies és az Alexandria közötti párharccal megkezdődik a női kosárlabda Román Kupa 2019/2020-as idénye, amelynek első körében csak a Farkas Alpár irányította Kézdivásárhelyi SE lesz érdekelt. A kosárlabda-szövetség döntése értelmében a tavalyi két döntős, a címvédő Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK csak a második körben kapcsolódik be a küzdelembe.
2019-10-16: História - Szekeres Attila:

„El a hontalanságba…” (A román betörés az unitárius egyházi forrásokban)

Ma este hat órától mutatják be Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtárban a Hargita Népe Lapkiadónál megjelent „El a hontalanságba…” Az 1916-os román betörés az unitárius egyházi forrásokban című könyvet. A kötet bevezető tanulmányainak szerzői Gidó Csaba történész és Pál János történész, unitárius lelkész. A dokumentumokat az említetteken kívül Márk Attila sepsiszentgyörgyi unitárius kántor, zenész, orgonaszakértő adja közre. A kötetet Sarány István szerkesztette.