Visszaigényelhető adó

2019. október 16., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az úgynevezett csekély értékű (de minimis) támogatási program keretében október 18-ig igényelhetik vissza a sepsiszentgyörgyi vállalkozások az ingatlanadó bizonyos hányadát – emlékeztet a pályázatot lebonyolító kereskedelmi kamara.

  • Forrás: KMKIK
    Forrás: KMKIK

Az április közepén indult időszakban az önkormányzat határozata értelmében egy dokumentáció összeállításával és benyújtásával lehet pályázni, a keretösszeg mintegy egymillió lej. További részletek a kamara honlapján (ccicv.ro).

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 204
szavazógép
2019-10-16: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

A „kis” ágazatok növekedtek (Cégek toplistája, 2018)

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara éves összesítése Háromszék cégeinek teljesítményéről, ha nem is ad teljes képet a helyi gazdaság helyzetéről, annak tendenciáiról, mégis évről évre rávilágít arra, hogy „miből is élünk” – milyen ágazatok, illetve cégek tudtak növekedni az elmúlt esztendőben. Bár a pontos kritériumrendszer szerint kiadott éves cégrangsor nem alkalmas arra, hogy nagyobb léptékű történésekre rávilágítson, a forgalomra, a nyereségre és az alkalmazottak számára vonatkozó, szintén most közzétett adatok azonban igen, egy többéves összehasonlítás alapján pedig meglehetősen pontos képet kaphatunk arról, hogy milyen folyamatok zajlanak a megye gazdasági életében. A számok alapján, korántsem a teljesség igényével, ezek „mélyére” kívánunk tekinteni.
2019-10-16: Pénz, piac, vállalkozás - :

Borvízfogyasztási szokások

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem koordinálásával átfogó kutatás zajlik a közkedvelt székelyföldi borvízforrások vízminőségének, illetve a borvízforrások környezeti és társadalmi szerepének feltárása érdekében.